Un lup este bănuit că a mâncat un cangur în Belgia

Data actualizării: Data publicării:
BRISTOL, ENGLAND - MARCH 13: A young male wolf, one of five that has recently arrived, explores its new enclosure at The Wild Place Project on March 13, 2014 in Bristol, England. A pack of five all male European grey wolves are the latest residents at the recently opened attraction which is an extension of Bristol Zoo Gardens, just off junction 17 of the M5. Originally from Scotland, the wolves and are now living in the new Wolf Wood exhibit; an area of woodland at The Wild Place Project which has been left as natural as possible to replicate their native woodland habitat in Europe. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)
Foto: arhivă GettyImages

Un lup este bănuit că a mâncat unul dintre cangurii crescuți de o familie din Belgia, în Balen, în nord-estul țării, relatează BBC.

Jan Loos, specializat în comportamentul lupilor, a investigat dispariția cangurului din grădina belgienilor. Loos a declarat că a identificat urme de lup pe proprietatea familiei îngrijorate de dispariție.

El afirmă că animalul dispărut este „probabil mort”, ipoteza sa fiind că marsupialul a fost mâncat de lup. Specialistul a arătat că un al doilea cangur a fost rănit în timpul atacului.

Cu toate că lupii au trăit în sălbăticie în Europa de-a lungul secolelor, numărul lor s-a micșorat substanțial în urma vânării. În ultimii ani, animalul este văzut tot mai des în Europa de Vest. De altfel, în 2018, a fost pentru prima dată în ultima sută de ani când a fost văzut un exemplar sălbatic.

Loos, care conduce centrul vieții naturale și al lupilor Landschap, susține că în spatele atacului s-ar afla un exemplar botezat August.

Lupul a fost văzut la granița cu Germania și se consideră că obișnuiește să vâneze în acea zonă.

„Am găsit urme de lup, așa că e sigur că e vorba de un lup, dar nu suntem 100% siguri despre care lup e vorba”, a declarat specialistul.

Savantul afirmă că lupii din zonă atacă de obicei cerbi și căprioare, dar dimensiunea cangurului l-a ajutat să îl transporte. Deocamdată nu au fost găsite niciun fel de rămășițe de pe urma cangurului dispărut.

Sursa: Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri