Sari la conținut

VIDEO. Cele mai frumoase pisici

O sută de pisici, una mai frumoasă decât alta, s-au lăsat mângâiate şi admirate într-o expoziţie ce le-a fost dedicată la Constanța. Cochete şi pufoase, mai mari sau mai mici, felinele au stat mai mult sau mai puțin cuminţi la poză, iar cei care au ajuns la mall au putut pleca acasă cu un prieten îmblănit, specialist în tors.

Iustina are 10 luni, vine din Bulgaria, este un exemplar superb de maine coon, iar până acum a câştigat cinci premii la concursurile de frumuseţe, iar un astfel de exemplar costă 2000 de euro. Iustina face parte din acea categorie de pisici care trebuie întreţinute cu multă atenţie. Trebuie să facă baie o dată pe lună şi să fie periată zi de zi. Pentru stăpâna ei, îngrijirea e floare la ureche.

„E foarte uşor, au un temperament foarte blând, iubesc copiii, iubesc oamenii, câinii”, spune Olga Rupanska, crescătoare de pisici din Bulgaria. Asemenea minunății sunt însă și scumpe. Olga spune că a cumpărat-o din Moscova cu 2.000 de euro.

Pisicile persane, maine coon, exotice şi british shorthair au trecut rând pe rând prin faţa juriului, iar cele mai frumoase au fost premiate.