Sari la conținut

SofistiCAT, concursul celor mai frumoase pisici

Peste 250 dintre cele mai frumoase feline aşteaptă un titlu de campion la ediţia de toamnă a concursului „SofistiCAT”. De la cele mai mari şi blănoase pisici până la cele fără păr, preţioasele exponate au fost pe placul tuturor vizitatorilor. Atracţia zilei a fost, însă, un exemplar din rasa Maine Coon, cea mai mare pisică domestică din lume.

La doi ani, Roni e cel mai mare exemplar din întreaga expoziţie. Este originar din America, iar la maturitate poate ajunge la o greutate de 12 kilograme. Pentru ca blana să-i fie mereu impecabilă, felina are nevoie de multă atenţie.

Trebuie spălat mai des decât o pisică normală. Este foarte cuminte, nu este deloc agresivă, deşi pare foarte fioroasă şi chiar toată lumea întreabă dacă este o pisică salbatică. Nu este, este o pisică normală”, spune Claudia Benu, stăpână.

La polul opus, Mister Frodo, rasa Sphynx. Nu are păr, însă compensează prin ataşamentul faţă de stăpân. Un astfel de exemplar poate valora 700 de euro.

„Este foarte sociabilă. Adoră copiii şi alte animale de companie. Ea va şti să îşi caute locurile mai calde din casă, în plapumă, lângă stăpân”, spune Ștefan Roșu.

Pasiunea le-a adus stăpânilor şi premii. Gaia, felina cu păr creţ, a participat la concursuri în aproape toată Europa. Tinkerbell este o altă felină cu o blană de campioană, poate fi uşor confundată cu un tigru bengalez în miniatură.

Se dau puncte pentru forma capului, pentru forma ochilor, pentru corp, pentru comportament, de cele mai multe ori şi în general se compară idealul cu exemplarul pe care arbitrul îl are în faţă”, spune Mihaela Stancu, crescător de pisici.

Cu păr sau fără păr, pisicile au fost o încântare pentru vizitatorii de toate vârstele, însă în mod special pentru copii.

Pe lângă pisicile de rasă care pot fi cumpărate cu preţuri de până la o mie de euro, la expoziţie sunt şi pisici pentru adopţie, sterilizate, deparazitate, vaccinate şi gata de luat acasă. Felinele pot fi admirate la expoziţia SofistiCAT de la Romexpo până duminică seară.

Pe aceeași temă

Concurs Digi24&colon...

Mecanismul este simplu: tot ce trebuie să faceţi este să urmăriţi emisiunea Sănătatea în bucate, în fiecare weekend...