VIDEO Reacția emoționantă a unui cimpanzeu care vede pentru prima dată cerul, după 28 de ani de captivitate

Data actualizării: Data publicării:
Vanilla, o femelă cimpanzeu, a trăit toată viața în captivitate. Foto: Captură YouTube
Vanilla, o femelă cimpanzeu, a trăit toată viața în captivitate. Foto: Captură YouTube

Angajații unui sanctuar de animale au surprins momentul emoționant în care Vanilla, o femelă cimpanzeu în vârstă de 28 de ani, a văzut pentru prima dată cerul liberul, după o viață în captivitate. Animalul a fost salvat dintr-un laborator unde se făceau experimente pe el.

Vanilla nu ieșise niciodată în afara unei cuști sau a unei incinte. Ea este unul dintre cimpanzeii supraviețuitori de la Laboratorul pentru Medicină și Chirurgie Experimentală la Primate (LEMSIP) din New York care și-au găsit acum o nouă casă, relatează BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vanilla și sora ei, Shake, au acum un nou cămin pe o insulă gestionată de Save the Chimps din Fort Pierce, Florida.

Imaginile video suprind momentul în care Vanilla pășește pentru prima dată afară din cușcă, după ce a ajuns la sanctuarul Save the Chimps. Ușor ezitantă la început, femela cimpanzeu a privit cerul de la ușa încăperii sale, după care, încurajată de ceilalți cimpanzei, a sărit afara, fermecată de ce vedea.

Animalul a fost închis în primii doi ani de viață într-un laborator experimental din New York, după care a fost mutat într-o alta incintă într-un centru din California. Astfel, acesta a trăit 29 de ani închis, fară a vedea natura, până când cei de la "Save the chimps" l-au salvat și l-au dus în sanctuarul din Florida.

Noul său refugiu găzduiește 226 de cimpanzei proveniți din laboratoare, din industria de divertisment, din comerțul cu animale de companie exotice și din grădini zoologice, potrivit organizației, iar mulți dintre ei au îndurat anterior izolarea și nu au interacționat niciodată cu alți cimpanzei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri