VIDEO Urși slabi și triști, lei fără apă și un cal rănit la Zoo Galați. Cum se apără conducerea

Data publicării:
Unul din cei 3 urși de la Zoo Galați, dupa gratii
Unul din cei 3 urși de la Zoo Galați. Foto: Digi24

Imagini sfâșietoare filmate la Grădina Zoologică din Galați. Cei trei urși care trăiesc acolo apar în mai multe filmări slabi și foarte triști. Un telespectator Digi24 care a sesizat situația spune că animalele sunt neîngrijite și trăiesc în mizerie. Conducerea grădinii zoologice spune că este vorba despre un urs bătrân, care nu poate fi izolat, iar despre alte probleme spune că de vină e lipsa de personal.

Deși afară erau peste 30 de grade Celsius, în cuștile leilor, de exemplu, bazinele de apă erau goale. Telespectatorul a mai scris și că unul dintre caii americani avea o rană la picior.

Nu este prima dată când la Zoo Galați sunt probleme. În urmă cu nici 6 luni au fost controale acolo, după ce alți vizitatori au sesizat pe rețelele sociale că animalele sunt neîngrijite.

Paul Lupoae, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galați, a spus la Digi24 că în imagini apar un urs bătrân, în vârstă de 46 de ani, și o ursoaică de 30 de ani.

„În condiții de captivitate, așa cum se întâmplă la toate grădinile zoologice, noi monitorizăm permanent activitatea animalelor. Însă medicul veterinar, care este prezent permanent la noi, nu ne-a sugerat o tranchilizare pentru a duce animalul cel mai bătrân într-un spațiu special, întrucât această tranchilizare ar putea fi fatală”, a spus el.

Lupoae a spus că ursul primește hrana necesară, dar că starea lui de sănătate se deteriorează din cauza vârstei înaintate.

El a adăugat că situația animalelor este monitorizată în permanență, dar că grădina zoologică nu are suficienți angajați.

Despre calul cu rana la picior, Lupoae a spus că este vorba despre o rană minoră, care nu va crea probleme. Aceasta, deși telespectatorul care a trimis imaginile a scris că rana calului era neîngrijită și plină de viermi.

Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galați, a spus la Digi24 că până acum nu a primit plângeri în legătură cu tratamentul de la Zoo Galați, dar că în urma publicării imaginilor vor fi făcute verificări.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri