Participanta României la Little Miss World

Data publicării:
miss copil

Oglindă oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă din ţară? Se pare că este vorba de Sara, o fetiţa de 6 ani din Bucureşti. În acest an, ea va reprezentat România la concursul internațional de miss pentru copii . Sara va concura alături de candidate din 46 de țări!

Sara are 6 ani şi la sfârşitul lunii septembrie va merge în Grecia, la Salonic să reprezinte România la una dintre cele mai importante competiţii de frumuseţe pentru copii din lume: Little Miss World.

Sara: „O să am multe emoţii. Or să vină copii din toate ţările şi sunt singura româncă.”

Catalina Buzdun, mama Sarei: „Ne-am bucurat pentru ea, pentru că asta vrea să facă. Cel puţin acum, astăzi şi este datoria noastră să o susţinem în ceea ce-şi doreşte ea să facă astăzi!”

Sara este singura fetiţă din ţară care va participa la festivalul de frumuseţe, alături de copii din 46 de ţări, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. Puştoaica se pregăteşte să cucerească titlul de cea mai frumoasă fetiţă din lume.

Sara: „O să dansez, o să fac poze şi o să prezint moda.”

Catalina Buzdun, mama Sarei „Sunt mulţi oameni care consideră aceste lucruri superficiale, pentru că la noi în ţară nu există o cultură clară a ceea ce înseamnă moda. Dar consider că moda şi frumuseţea merg mână în mână!”

Sara: „O sa port 11 rochiţe, asta e o rochie florală, de asta am şi luat-o.”

Catalina Buzdun, mama Sarei: „Nu este un copil epuizat, este un copil care are timp de joacă, care stă în faţa blocului. Nu e un copil care nu-şi trăieşte copilăria.”

De la 3 ani Sara face balet. Anul trecut a participat la primele prezentări de modă iar acum ia lecţii de engleză şi modeling. Şi-a propus să fie cea mai bună!

Reporter: De ce crezi că ai fost aleasă?

Sara: Pentru că sunt cea mai frumoasă!

Psihologii atrag atenţia că atâta vreme cât privim competiţia ca pe un joc, fără să punem presiune asupra copilului, nu există motive de îngrijorare.

Jeni Chiriac, psiholog: „Părinții care doresc anumite lucruri pentru părinții lor trebuie să diferențieze ce vor ei și ce vor copiii. Copilul poate să vadă o experiență plăcuta și un joc. Noi suntem cei care transmitem anxietatea de performanță, el nu o are. O dobândește.”

De ce festivalul Little Miss World este atât de important pentru Sara şi pentru ţara noastră?

Catalina Buzdun, mama Sarei: „Consider ca e importantă pentru România că în ultimii 3 ani nu a mai ajuns nicio româncă acolo. Să ne lărgim viziunea. Nu stăm bine la capitolul moda. Designerii spun același lucru: suntem la început.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri