Stephen Hawking va călători în spațiu

Data actualizării: Data publicării:
stephen hawking
Foto: Guliver/GettyImages

Fizicianul Stephen Hawking va părăsi Pământul pe nava omului de afaceri Richard Branson.

stephen hawking getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Profesorul Stephen Hawking a declarat că a visat întotdeauna să ajungă în spațiu, iar atunci când Richard Branson i-a oferit un loc în nava Virgin Galactic, fizicianul a acceptat pe loc, potrivit Independent.

Virgin Galactic este compania cu care miliardarul britanic Richard Branson vrea să organizeze de zboruri orbitale în scop turistic.

Aparatul va putea transporta până la șase pasageri. Amatorii de senzații tari vor putea, dacă totul merge bine, să facă salturi în imponderabilitate datorită aparatului plasat la o altitudine de circa 100 de kilometri deasupra Terrei. Prețul pentru a trece prin inedita experiență va fi de 200.000 de dolari (180.000 de euro).

Virgin Galactic este angajată într-o cursă contra cronometru, în paralel cu alte companii, printre care SpaceX și Tesla ale lui Elon Musk, pentru a deveni primul organizator de excursii în spațiu pentru turiști.

Stephen Hawking este un fizician englez, teoretician al originii universului și profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deținută cândva de Isaac Newton.

Fizicianul suferă de Scleroză Laterală Amiotrofică de la vârsta de 21 de ani și este imobilizat într-un scaun cu rotile. Boala nu l-a împiedicat însă să ajungă unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri