Un român din Irlanda de Nord este preot în weekend și angajat la abator în timpul săptămânii

Data publicării:
florin clepcea preot

 

FOTO: BBC

Cornel Clepea, un preot român ortodox, lucrează ca om de serviciu cinci zile pe săptămână în Ballymena, un oraș situat în Comitatul Antrim din Irlanda de Nord, la un abator.

În weekend, preotul oficiază slujbe sau botezuri pentru o mică congregație de imigranți români.

Cornel Clepea a declarat că este un lucru comun în rândul clericilor să mai aibă un loc de muncă. „Lumea se schimbă”, a declarat el.

Preotul lucrează de obicei trei ore pe zi, în cursul săptămânii. „Foarte dificil”, a declarat el. Deși curățarea unui abator de un preot ar putea fi criticat de mulți enoriași, Cornel Clepea spune că încearcă să se bucure de cele două roluri ale sale.

Părerea mea este că un job ar trebui făcut cu inima și cu plăcere, dacă nu, fiecare job devine foarte foarte dificil”, a adăugat acesta.

Preotului i se permite să folosească o cameră din Biserica Catolică din Ballymena, în fiecare duminică, pentru a oficia slujbe. Aproximativ 20 de oameni se strâng săptămânal.

El se bazează pe generozitatea clerului de la biserica All Saints, din apropriere, preoțime din care face parte și românul. Numai laude la adresa lui Cornel Clepea din partea colegilor de la biserică: „Un preot muncitor, un adevărat exemplu”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri