Sari la conținut

Bebeluş mort la Maternitatea din Târgu Jiu. Autopsia indică o culpă medicală

Rezultatul preliminar al autopsiei vine în sprijinul tatălui care şi-a pierdut copilul. Bărbatul îi acuză pe medicii de la Maternitatea din Târgu Jiu că nu au avut grijă de soţia lui.

Nicolae Dijmărescu, medic IML Gorj: „Era născut la termen, greutate şi lungime normală, în urma necropsiei a reieşit că nu s-a instalat respiraţia extrauterină şi am stabilit că el s-a născut mort (Se putea întâmpla acest lucru pentru că a stat prea mult în travaliu?) Poate să fie şi asta o cauză. (Şi faptul că mama avea anemie?) Şi asta poate să fie o cauză a decesului, deoarece fătul nu s-a oxigenat”.

Reprezentanţii Spitalului insistă însă în ciuda raportului medical să susţină că bebeluşul a murit după naştere.

Vasile Stănculete, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu: „A ieşit cu indici Apgar 1, ceea ce înseamnă că a schiţat mişcări respiratorii şi că a fost predat pentru reanimare, secţiei nou-născuţi”.

Mai mult, tatăl copilului îi acuză pe medici că vor să muşamalizeze totul.

Cătălin Matei, tatăl copilului: „De ce mi s-a cerut să-mi trec copilul viu, dacă el era decedat şi nu l-am văzut nici decedat? (Cine v-a pus să declaraţi asta?) O asistentă care nu s-a recomandat, am şi martori! N-am trecut nimic. Le-am spus: declaraţi-l dumneavoastră că eu nu am cum să-l declar că eu nici mort nu l-am văzut”.

Soţia bărbatului are 22 de ani şi a stat în travaliu 15 ore. Abia după ce au văzut că starea ei s-a agravat medicii au dus-o de urgenţă în sala de operaţie, pentru cezariană. Barbatul spune că în tot acest timp cadrele medicale nu i-au dat nicio explicaţie.

Cătălin Matei, tatăl copilului: „Vreau să aflu adevărul, de ce mi-a murit fetiţa, de ce nu s-a putut face nimic să fie în viaţă, de ce nu mi s-au dat explicaţii, de ce a trebuit să intervin la 112 ca să aflu ceva despre soţia mea, despre copilul meu şi nici acum nu aflu”.

Adevărul o să-l afle cel mai devreme peste o lună când va primi rezultatul examenului de la IML Craiova. Între timp, bărbatul a depus o plângere la Poliţie, iar Spitalul a format o comisie de medici care va ancheta cazul. Şi Colegiul Medicilor va încerca să afle ce s-a întâmplat la Maternitatea din Târgu Jiu.

Pe aceeași temă