Sari la conținut

Cauzele durerii în partea dreaptă

Ce au în comun apendicita, colonul iritabil şi dischinezia biliară? Durerea în partea dreaptă. Este un simptom foarte des întâlnit în cazul multor probleme de sănătate. Tocmai de aceea nu este recomandată auto-medicaţia, ci consultaţia la medic. Iară care sunt recomandările dr. Marian Goronescu, medic primar medicina generală şi medicină de familie, cu competenţă în ecografie generală.

Durerea este unul dintre simptomele cel mai des întâlnite, principala cauză de prezentare la medic. În ceea ce priveşte durerile în partea dreaptă, acestea pot fi funcţionale, cauzate cel mai adesea de dispensii, contracturi ale intestinelor, aşa cum se întâmplă în colonul iritabil, şi durerile de cauză organică care pot fi provocate de organe abdominale, colecist, ficat, căi biliare, colon.

De asemenea, putem vorbi şi despre durerile prezente în această zonă, dar cu sediul în altă parte, durerile iradiate.

Orice durere care survine acut, are intensitate mare şi care nu se calmează într-un timp rezonabil necesită un consult medical în urgenţă.

Diagnosticul trebuie să ţină cont de caracteristicile durerii, de modul în care a debutat, de factorii agravanţi, de localizarea durerii. Apoi trebuie să urmeze un examen clinic,” a explicat specialistul.