Ce mănâncă raw veganii de Crăciun

Data publicării:
sarmale vegane

Sarmale cu hrişcă şi ciuperci, chifteluţe din quinoa, în loc de friptură de porc ori salată boeuf. Sunt doar câteva dintre preparatele pe care raw veganii le vor pune pe masa de Crăciun. Sunt mai uşor de gătit şi digerat decât produsele tradiţionale de Sărbători, spun cei care au eliminat carnea din dietă.

Roxana e proprietara unui restaurant raw vegan şi are multe reţete gustoase - fără carne - pentru sărbători.

Roxana Boghean, antreprenor: Ardei roşu, fulgi de chilli, mac, mărar tocat, seminţe de susan, seminţe de in, pătrunjel şi aici este o cremă de avocado. Amestecăm migdalele cu tofu, luăm o cantitate şi acum le dăm prin aceste ingrediente.

Pentru felul principal, Roxana găteşte varză de Bruxelles cu chifteluţe de quinoa cu fasole. Ingredientul secret al acestei reţete sunt ingredientele alese... cu dragoste.

Roxana Boghean, antreprenor: Adăugăm rozmarin, bineînţeles, sare, piper şi adaugăm şi putin curry pentru o culoare interesantă şi un gust intens.

Şi cum, pentru orice gurmand, nu există Crăciun fără sarmale, iată cum arată delicioasele preparate, în varianta raw vegană.

Roxana Boghean, antreprenor: Sunt făcute la cuptor şi conţin hrişcă, ciuperci şi, bineînţeles, legume. Ele vin cu o garnitură de mămăliguţă şi cu această cremă de caju care este genială. Am pregătit pentru voi şi ceva dulce, un dulce minunat făcut din caju, migdale, cacao naturală, miere.

Ana-Maria Tuică, jurnalist Digi24: Iată cum poate să arate o masă de Crăciun pentru cei care mănâncă produse raw şi produse vegane. Este o masă pe bază de legume şi de seminţe, mai uşoară faţă de masa tradiţională de Sărbători.

Cristian Mărgărit, nutriţionist: Arată foarte bine, gustul poate fi foarte bun şi sigur că sunt mai sănătoase. Nu există excesul de proteină şi nu există arsura. Reţetele raw vegane, în funcţie de ingrediente, pot fi cu mai multe calorii sau cu mai puţine calorii decât reţetele clasice.

Jumătate de milion de români au renunţat să mai mănânce carne, potrivit celor mai recente studii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri