Cel mai mare spital din Bihor primește cu două milioane de euro mai puțin

Data publicării:
spital oradea

Anul trecut, Spitalul Municipal din Oradea s-a descurcat cu greu cu un buget de 17 milioane de euro. Fără nicio explicaţie, directorii au fost anunţaţi că în 2013 li s-au redus fondurile la 15 milioane.

„Nu-mi este clar nici mie ce s-a întâmplat, am fost anunţaţi că bugetul Casei a fost diminuat cu 20% şi am fost chemaţi la renegocierea acelui proces verbal”, afirmă dr. Ovidiu Pop, managerul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.

În fiecare lună, cheltuielile pentru internări, medicamente, consultaţiile şi intervenţii chirurgicale totalizează şase milioane şi jumătate de lei. Tăierea de buget anunţă funcţionarea spitalului la limita avariei, cu contribuţia pacienţilor.

„Această diminuare ar duce la o scădere a actului medical şi ne-am întoarce la această tristă perioadă în care pacientul îşi aducea cam totul de acasă”, mai spune managerul spitalului.

Spitalul Municipal nu este sigurul afectat de reducerea fondurilor cu aproape un sfert. În mare dificultate este şi Spitalul Judeţean de la Oradea. Directorii speră la o rectificare de buget, pentru ca pacienţii să nu suferes.

„Din păcate, această reducere cu 20% ne afectează, pentru că au scăzut sumele pentru bunuri şi servicii”, spune dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor a refuzat să explice motivele pentru care, de la centru, s-a decis reducerea bugetelor pentru spitale cu 20 de procente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri