Sari la conținut

#Colectiv. Rudele victimelor acuză 

 

Elsa Albu: Foto Facebook

Logodnicul Elsei Albu, care s-a stins la Spitalul Sfântul Ioan, îşi aminteşte cu groază de condiţiile în care a fost tratată tânăra.

Dwain Mensah, logodnicul unei victime din Colectiv: „Încăperea ei o împărţea cu alte opt victime din Colectiv. Fiecare pacient avea doctori şi asistente în jurul lui. Nouă ne era permis să-i vizităm de două ori pe zi, o dată dimineaţa şi o dată seara. Deci nu era niciun control al oamenilor care intrau sau părăseau încăperea”.

Un medic din Marea Britanie, prieten de familie cu Elsa a venit să o consulte şi el. Nu a avut veşti bune pentru logodnicul ei. Doctorul a insistat că fata ar trebui tratată în Anglia, acolo unde locuia.

Dwain Mensah, logodnicul unei victime din Colectiv: „Mi-a spus (doctorul - nr.r), Elsa trebuie să vină acasă. Are nevoie disperată de îngrijire profesională şi nu o primeşte. Va muri dacă nu primeşte tratament în ceea ce priveşte infecţiile şi arsurile la nivelul aparatului respirator”.

Medicii din spitalele din România recunosc că infecţiile sunt o problemă, dar spun că încearcă să le controleze: fac analize repetate şi dezinfecţii de câte ori este nevoie.

Doina Dimulescu, managerul Spitalului Elias: „Se face cel puţin o dată pe săptămână şi medicul epidemiolog face în fiecare săptămână. (Se verifică – n.r.) Dacă personalul medical circulă în zonă purtând germeni, dacă nu se respectă normele de asepsie şi antisepsie, dacă nu se respectă izolarea anumitor pacienţi care au anumite tipuri de infecţie ca să nu contamineze zone din spital. Vă pot spune câte au fost anul trecut, infecţii nosocomiale, 300 pe tot anul pe un număr de 30 şi ceva de mii de pacienţi spitalizaţi. E 08 la sută”.

În plin scandal al infecţiilor Ministerul Sănătăţii a decis să reevalueze starea fiecărui rănit în incendiul de la clubul Colectiv, care este internat la Bucureşti.

Mihaela Tănase, consilier al ministrului Sănătăţii: „Dacă este necesar şi medicul specialist recomandă, poate fi transferat într-o clinică din străinătate pentru recuperare”.

Răniţii care mai sunt internaţi la spitale din Capitală vor fi examinaţi săptămâna viitoare de o comisie specială.