Cum a economisit Spitalul Judeţean de Urgenţă Ialomiţa peste jumătate de milion de lei

Data publicării:
brutarie spital

Zi de zi, două bucătărese pregătesc chiflele pentru bolnavi. Brutăria a început să funcţioneze de aproape o lună, când spitalul a cumpărat un cuptor. Iar făina o obţin din cele zece tone de grâu care le-au fost donate de agricultorii din Câmpia Bărăganului.

„Pâinea este foarte bună, ca la mama acasă. E făcută pe vatră şi suntem foarte mulţumiţi”, spune o pacientă.

Fiecare pacient primeşte zilnic patru chifle. Şi asta nu e tot. Tot în bucătăria spitalului au fost pregătite şi 1.600 de kilograme de zarzavat, 800 de suc de roşii, dar şi 1.800 de borcane cu gem.

„Nu numai că nu aveam bani să plătim furnizorilor aceste produse, dar s-a şi îmbunătătţit calitatea mâncării”, spune Mircea Lucreţia, preşedintele asociaţiei non-profit.

Tot din donaţii, conducerea spitalului a strâns 20 de tone de cartofi şi 50 de tone de ceapă. Ideea asociaţiei non-profit le-a venit angajaţilor spitalului în primăvara acestui an, pentru că nu mai aveau bani să asigure hrana pacienţilor.

La ora actuală, spitalul judeţean, în ceea ce priveşte mâncarea, ar fi fost pur şi simplu blocat. Nu avem bani şi n-am fi putut să le dăm pacienţilor nostri decât ceai fără zahăr la fiecare dintre cele trei mese”, spune Vasile Olaru, managerul spitalului.

Brutăria din spital asigură pâinea pentru aproximativ 400 de persoane, pacienţi şi angajaţi. Cu ajutorul acestor donaţii, spitalul a făcut economii de 600 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri