Sari la conținut

Cum scăpăm de mahmureală după o noapte de petrecere?

Toate acestea au fost însă stropite cu alcool. „Stropite” este însă un fel de a spune, pentru că sunt cunoscute cazurile de intoxicare cu alcool în perioada sărbătorilor. Cristian Mărgărit, consultant în nutriţie, a explicat la Digi24 cum să evităm neplăcerile de după petreceri.

„Bea cât mai puţin alcool. Caloriile dintr-un pahar de vin se ard în 30 de minute de efort fizic intens. Pe lângă asta, alcoolul va bloca folosirea grăsimilor şi carbohidraţilor ca sursă de energie, deci slăbirea va fi blocată. Alcoolul deshidratează corpul, fiind nevoie de cel puţin 500 ml de apă la fiecare pahar cu vin sau shot de „tărie” doar pentru a menţine o stare de hidratare normală. Cafeaua şi băuturile energizante contribuie atât la deshidratare cât şi la consumul crescut de alcool (falsă senzaţie de luciditate). Dacă vrei să te îmbeţi bea pe burtă goală, astfel vei obţine efectul maxim cu o cantitate mică de alcool introdusă în corp. Mahmureala se combate prin hidratare, aport de vitamine şi consum moderat de amidon (pâine, orez, cartofi) şi salată. Grăsimile sunt ţinute la minim în această perioadă”, a spus Cristian Mărgărit, consultant în nutriţie. 

Acesta a mai spus că pregătirea organismului se mai face şi prin folosirea unui Detoxifiant, protector şi regenerator pentru ficat (da, e bine să îl folosest încă dinainte de a începe haosul), un complex de vitamine şi minerale, un complex de vitamine din grupul B (ajută chiar şi la procesarea alcoolului).

Lecitină previne depozitarea grăsimilor în ficat. Cantităţile mari de proteine şi grăsimi arse pot fi contracarate cu antioxidanţi.