Sari la conținut

Încasările clinicilor şi spitalelor private românești au crescut cu 10%

Pe lângă faptul că decontările se fac greu, acum Casa Naţională de Sănătate le cere clinicilor private să practice tarifele spitalelor de stat. Şi dacă spitalele şi clinicile private vor rupe contractele cu CNAS în semn de protest faţă de această decizie, atunci întreagul sistem privat de sănătate va avea o scădere drastică a încasărilor.

Asta în condiţiile în care creşterea afacerilor din ultimul an oricum nu a mai fost la fel de mare ca în anii trecuţi. Asta şi pentru că piaţa acestor servicii medicale s-a maturizat oarecum, în ciuda dependenţei de stat.

Medlife este cel mai mare lanţ de clinici şi spitale private, iar în ultimul an a avut încasări de 72 de milioane de euro. Şi, în ciuda problemelor care au apărut în relaţia cu CNAS, clinica estimează o creştere a încasărilor pentru acest an.

Pe locul doi au ajuns cei de la Medicover, cu încasări de aproape 46 de milioane de euro, în vreme ce lanţul Regina Maria a căzut pe locul al treilea cu încasări de aproape 44 de milioane de euro. Cei de la Sanador au ocupat a patra poziţie cu încasări de 32 de milioane de euro.