Necesar de o mie de locuri de muncă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca

Data publicării:
N17 SPITAL INCHIS CLUJ

 

Melinda Horvat a lucrat în ultimii opt ani ca infirmieră, pentru un salariu de doar 800 de lei. Spune că în fiecare lună strângea câte 70 de ore suplimentare pe care nu le recupera niciodată şi nici nu primea bani în plus.

E prea mult. Suntem doar trei infirmiere şi ar trebui să fim șase”, spune Melinda Horvat, infirmieră.

„Avem peste 1.500 de zile libere neacordate în timp legal angajaților din spitalul județean, asta înseamnă aproape patru ani de zile”, spune Radu Vasile, președinte sindicatul Solidaritatea Sanitară.

Infirmiera a demisionat şi de luna viitoare va lucra într-o clinică privată unde spune că va avea un program normal şi salariu aproape dublu. Pentru că au rămas doar două infirmiere, conducerea spitalului a decis să reducă activitatea.

Într-o secție de un astfel de nivel nu poți să lucrezi cu personal puțin şi atunci am preferat să închidem saloane”, afirmă prof. dr. Natalia Hagău, șef secția Terapie Intensivă.

În ultimul an, conducerea spitalului a organizat în fiecare lună concurs pentru ocuparea posturilor libere de asistent şi infirmier. La unele din ele s-a înscris câte un singur candidat. La altele, cei care au venit au răspuns foarte slab la testul al cărui nivel maxim este de 100 de puncte.

Este inadmisibil ca lucrarea să fie de 15 puncte, cu 15 din oficiu, lucrarea să fie de 30 de puncte. Acest asistent care ia 15 puncte, dacă ne așezăm în pat ca pacient, cum ne îngrijește?”, declară Monica Costin, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Cluj.

Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca, în care sunt trataţi peste 72.000 de pacienţi anual, are aproape 3.000 de angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri