Sari la conținut

Nicolae Bănicioiu: Ministerul Sănătăţii a aprobat toate dosarele de tratament în străinătate

"În prezent, nu există dosare în aşteptare. Când am venit la minister, doar o mică parte dintre dosare erau aprobate. Vom acorda o atenţie deosebită acestor pacienţi care nu pot fi trataţi în România", a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, citat într-un comunicat de presă al MS.

Pacienţii cu afecţiuni grave pot deconta, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, costul operaţiilor sau tratamentului, la recomandarea comisiilor de specialitate teritoriale. Procedura se adresează doar tratamentelor care nu pot fi efectuate în ţară şi nu pot fi decontate în baza formularelor europene dedicate serviciilor medicale incluse în pachetul de servicii de bază.

Ministerul Sănătăţii a alocat până în prezent 10,6 milioane de lei pentru aceste tratamente, aprobate de Comisia din Ministerul Sănătăţii. "La rectificare am aprobat fondurile necesare - circa 6 milioane de lei - şi vom aloca în continuare sumele necesare, în funcţie de dosarele pe care le vom primi şi pentru ultimul trimestru al anului, astfel încât să nu mai existe sincope în derularea acestei activităţi", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.  

Pe aceeași temă