Sari la conținut

Reabilitarea Spitalului Județean Brașov, blocată de DNA

Nu toţi pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Braşov au parte de aceleaşi condiţii în saloane. În aripa cea nouă, reabilitată şi dată în folosinţă în 2008, sunt saloane mai mici, cu grup sanitar propriu şi televizor, în timp ce, la doi paşi, în aripa veche, sunt câte opt pacienţi internaţi într-un salon şi un singur grupul sanitar la capătul coridorului.

E foarte rece la baie şi e cam mizerie.

Greu, foarte greu. Greu, trebuie să fie curat, trebuie să fie igienic.

Lasă de dorit. Începând de la toalete, până la hrană, condiţii.

Conducerea spitalului spune că face toate eforturile pentru ca bolnavii să fie bine îngrijiţi, dar condiţiile sunt improprii.

Adrian Albotă - manager Spitalul Judeţean Braşov: Spitalul e făcut, pentru aripa mare, e făcut în '73, iar de-a lungul timpului a suferit câteva retuşuri minore, în care nu s-au influenţat în mod decisiv, nu s-a parcurs o reparaţie capitală.

Pentru lucrările de reabilitare, Consiliul Judeţean încearcă să facă un împrumut de 1,5 milioane de euro şi are banii proveniţi din vânzarea Spitalului de Dermatologie. Licitaţia a fost lansată în martie anul trecut şi blocată în octombrie 2014 de procurorii DNA după ce aceştia au aflat că se făceau presiuni din partea şefului CJ Braşov, Aristotel Căncescu, pentru desemnarea companiei Ramb Sistem SRL.

Mihai Veştea - vicepreşedinte CJ Braşov: Am solicitat să obţinem înapoi o pate din documentaţiile de acolo şi înţeleg că deja ni le transmit.

Va trebuie să vedem în ce măsură reactualizăm studiul de fezabilitate pentru că în urma licitaţiilor înţeleg că au fost numeroase solicitări de clarificări.

Iniţial, lucrarea era estimată la 21 de milioane de lei, dar în urma revizuirii licitaţiei preţul ar putea creşte.