Saloanele spitalului TBC din Oradea sunt pline de mucegai

Data publicării:
medici din interior-5

Spitalul a fost construit în anii 80 şi niciodată nu s-au făcut reparaţii capitale. Aşa se face că, la fiecare ploaie, tot etajul 1 al pavilionului în care se află bolnavii de tuberculoză este inundat. Umezeala este la ea acasă într-un spaţiu care ar trebui să fie perfect curat şi aerisit. Pacienții sunt nevoiți să-și mute păturile și spun că, din cauza igrasiei, abia mai pot să respire în saloane.

Din cauza infiltrațiilor și a mucegaiului, conducerea spitalului a pus lacăt pe două saloane și a mutat deja sala de tratament, într-o altă încăpere. Medicii spun că în astfel de condiții pacienții, în loc să se vindece, riscă să își agraveze starea de sănătate.

„Categoric, este un factor absolut agravant pentru afecţiunile respiratorii”, a subliniat Mircea Marta, medic primar pneumolog în cadrul spitalului de penumo-ftiziologie din Oradea

Primăria, în subordinea căreia se află spitalul, a alocat fonduri pentru reparaţii, insuficiente însă, spune conducerea unităţii sanitare.

„Soluţiile sunt cârpeli la ceva care din start nu a fost bine proiectat. Este foarte greu să găseşti soluţii pentru ceva ce trebuie tot timpul cârpit. Avem în vedere chiar să desfiinţăm acel pavilion”, a spus Ovidiu Pop, managerul Spitalului Municipal din Oradea.

Mutarea secției într-o altă clădire înseamnă însă bani și mai mulți, fonduri de care administrația locală nu dispune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri