Spitalele nu sunt pregătite în caz de incendiu. Multe nu au scări de evacuare și hidranți

Data publicării:
30032013-2013-03-31-20h26m02s132
 

Cea mai mare unitate sanitară din vestul ţării, Spitalul Judeţean din Timişoara, a fost construită în anii 70. „Avem un lift care n-a fost funcţionat niciodată şi probabil că ne trebuie o investiţie foarte mare ca să-l refacem”, a explicat Ciprian Bogdan, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Dacă ar izbucni un incendiu, oamenii nu ar avea pe unde să fugă din calea flăcărilor.

La clinica de chirurgie plastică a Spitalului Judeţean din Timişoara scările pentru evacuarea în caz de incendiu abia acum se construiesc, după mai bine de 20 de ani, de când funcţionează unitatea.

Situaţia este şi mai gravă în judeţul Buzău, unde bolnavii din șapte spitale sunt în pericol în orice clipă în cazul izbucnirii unor incendii. Şi asta pentru că uşile se deschid spre interior, nu spre exterior, aşa cum ar trebui, iar hidranţii sunt puşi sub lacăt.

„Pe timpul controalelor au fost constatate 79 de deficiențe, au fost înlăturate operativ 49, iar în 20 de cazuri s-au dispus măsuri de remediere”, a explicat Vasile Prahoveanu, responsabil prevenire ISU.

Directorii spitalelor spun însă că bugetul este prea mic

„Nu este făcută ignifugarea acoperișului, asta e una dintre problemele găsite. Costurile sunt destul de ridicate, în jur de 700, 800 de milioane lei vechi de acoperiș. Noi avem două acoperișuri”, a subliniat Adrian Danielescu, manager spitalul municipal Râmnicu Sărat.

Pompierii şi reprezentanţii Prefecturii au atras atenţia conducerilor spitalelor, dar și autorităţilor locale de care acestea aparţin, să aloce bani pentru remedierea problemelor. Altfel, riscă să fie închise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri