TIMIȘOARA. Copil nenăscut, salvat la o clinică privată

Data publicării:
15012013 20copil 20nenascut 20salvat-43937

Copilul cu care era însărcinată o femeie de 32 de ani din Timisoara a fost diagnosticat cu o boală gravă înainte de a se naşte. Medicii din spitalele de stat i-au spus că are două variante. Fie să avorteze, fie să plece în străinătate pentru a se opera. Dar nu avea banii necesari operaţiei în străinătate. Aşa a aflat că această operaţie se face şi într-un spital privat. Într-o astfel de unitate medicală s-a făcut operaţiile intrauterine pentru salvarea vieţii fetiţei.

„Dacă era după sistemul public, eu în momentul de faţă nu o aveam pe fetiţă, pentru că pentru ei rezolvarea problemei era întreruperea sarcinii si dacă nu puteam să fac asta la o clinică privată nu mă puteam bucura în momentul ăsta de statutul de mamică”, a spus Ioana Angiletta.

Citiți șiMaterial filmat cu camera ascunsă. Spital de stat versus spital privat

Costul total al intervenţiilor şi al spitalizării a fost de aproximativ 31.000 de lei. Iar o parte din costuri au fost suportate din Fondul de Asigurări de Sănătate, deoarece spitalul avea contract cu Casa de Asigurări.

Dacă decizia ministrului Nicolăescu va intra în vigoare de la 1 martie, femeile în situaţia Ioanei vor trebui să plătească mult mai mult pentru aceleaşi intervenţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri