VIDEO. Condiţii grele la o clinică de psihiatrie

Data publicării:
clinica

Iadul pe pământ. E simplu, din păcate. Iadul pe pământ. Grupurile sanitare erau clar sub toată critica. Un duş înfundat, am încercat să-i facem duş şi am ajuns cu apa până la genunchi, mizerabilă. Apă caldă la lavabou nu exista. Toaleta căzută, pereţii... era ca după un cutremur”, povestește Camelia Făgărăşan, mama unei paciente.

Camelia Făgărăşan şi-a internat fiica la Clinica de Psihiatrie Târgu Mureş pentru că tânăra de 25 de ani suferă de autism. Nicio secundă nu s-a gândit că îşi va lăsa copilul într-un astfel de loc. Directorul medical al clinicii şi mai marii Consiliului Judeţean vorbesc despre fonduri puţine şi fac promisiuni.

Într-adevăr, acele toalete nu arată foarte bine. Pot să vă spun că sunt incluse pe lista de reparații. De ce s-a ajuns în starea asta nu pot să vă spun, timpul a trecut și s-au deteriorat”, a declarat Cosmin Blaga, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Ultimele investiţii făcute anul acesta au însemnat înlocuirea unor geamuri şi reparaţii la acoperiş. Pentru mai mult nu sunt bani. Aşa că cei peste 20 de pacienţi sunt nevoiţi să se plimbe în continuare pe holurile întunecate de pe care cade tencuiala şi să doarmă în saloane care le dau coşmaruri.

Clinica aparţine de Spitalul Judeţean Mureş. A fost iniţial cazarmă pentru militari, iar după Revoluţie a devenit pavilion de Psihiatrie şi foarte mulţi bani nu s-au investit în ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri