Sari la conținut

Ziua Copilului, sărbătorită prin Artă Contra Drog. Mesajul academicianului Constantin Bălăceanu Stolnici

Sute de motocilişti, în frunte cu academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, au purtat pe două roţi un mesaj pentru tineri.

Constantin Bălăceanu Stolnici, preşedintele CIADO Romania: „Să nu consume droguri şi să-şi îndrepte atenţia către alte preocupări.Trebuie să se ocupe de altceva, de cultură, de sport, să-şi petreacă loisir-urile altfel decât în aceste cluburi.”

Andrei, elev 14 ani: „Drogurile te pot afecta foarte mult, îţi schimbă viitorul şi poţi ajunge pe drumuri greşite.”

***

Alexia, elevă clasa a V-a: „Nu ştii ce inseamnă cuvântul drog? Ba da. Ce înseamnă? Nişte prafuri care-ţi dăunează grav sănătăţii.”

Numărul de tineri care consumă substanţe halucinogene a crescut mult în ultimii ani.

Gigi Lazăr, reprezentantul CIADO la Comisia Europeană: „În ceea ce priveşte elevii, prevalenţa la consumul de droguri s-a dublat de la 5% în 2010 la 10% în 2012, 2014. De asemenea, la studenţi deja am depăşit cifra de 22%.”

Este al nouălea an în care adolescenţii sunt informaţi în privinţa pericolelor consumului de droguri. În acelaşi timp, copiii care s-au plimbat prin parcul Carol au primit daruri de la personajele din Alice în Ţara Minunilor şi au urmărit un spectacol susţinut de 500 de artişti, şi ei copii.