Galerie Foto Designerul de interior care a redecorat Versailles și Louvre scoate la licitație 75 dintre cele mai prețioase piese ale sale

Data actualizării: Data publicării:
Chateau du Champ de Bataille
Designerul de interior care a redecorat Versailles și Louvre scoate la licitație 75 dintre cele mai prețioase piese ale sale. FOTO: Profimedia Images

Designerul de interior care a redecorat Versailles și Louvre scoate la licitație 75 dintre cele mai prețioase piese ale sale, potrivit The Guardian.

Jacques Garcia, designer de interior și colecționar de artă francez, este un om pentru care cuvântul "discret" nu există.

Proprietarul somptuosului palat sicilian Villa Elena, care a apărut în cel de-al doilea sezon al serialului "The White Lotus", care a transformat hotelul de cinci stele Costes din Paris, Banyan Tree din Doha și Palatul Hotel Mamounia din Marrakech, a făcut din opulență marca sa distinctivă.

Acum, 75 de piese din colecția sa excepțională, câte una pentru fiecare an din viața sa, vor fi vândute de Sotheby's la Paris pentru a strânge fonduri care să asigure viitorul casei sale, Château du Champ de Bataille din Normandia.

Majoritatea obiectelor sunt de proveniență regală, inclusiv două perechi de fotolii și o canapea despre care se crede că au fost comandate pentru budoarul turcesc al Mariei-Antoaneta de la Fontainebleau, estimate fiecare la 400.000-600.000 de euro, precum și o masă de scris, toate folosite de regină.

Patul lui Napoleon Bonaparte, printre piesele scoase la licitație 

De asemenea, la vânzare este prezentat un pat, despre care se crede că a fost realizat pentru nunta lui Napoleon Bonaparte cu împărăteasa Marie-Louise în 1810 (estimat între 100.000 și 200.000 de euro) și decorat cu un portret cu profil de medalion al cuplului.

Mai multe vaze Sèvres, evaluate la 1,2 milioane de euro, achiziționate de Alexander Hamilton la Sankt Petersburg, unde era ambasador britanic în Rusia, vor fi, de asemenea, scoase la vânzare, împreună cu două dulapuri care au aparținut Regelui William al III-lea și Reginei Maria a II-a a Angliei.

Garcia, care a redecorat, de asemenea, camerele private de la Palatul Regal de la Versailles și peste 30 de camere de la Muzeul Louvre, a cumpărat Champ de Bataille, proiectat inițial de Louis le Vau, arhitectul Versailles-ului din anii 1600, în urmă cu 30 de ani, într-o stare de degradare. De atunci, el a transformat castelul, umplându-l cu o comoară de mobilier și artă din secolele XVII-XIX, precum și vastele sale terenuri.

Designerul de interior care a redecorat Versailles și Louvre scoate la licitație 75 dintre cele mai prețioase piese ale sale. FOTO: Profimedia Images
Designerul de interior care a redecorat Versailles și Louvre scoate la licitație 75 dintre cele mai prețioase piese ale sale. FOTO: Profimedia Images

Garcia recunoaște că îi este foarte greu să se despartă de obiecte.

"A fost o decizie dificilă. Acest loc este ca o poveste de dragoste pentru mine. Fiecare obiect a fost cumpărat din banii mei, de multe ori când banii erau puțini și finanțele complicate. Dar poți lua aceste 75 de obiecte și casa rămâne aceeași pentru vizitatori, dar am datoria de a mă gândi la viitor și, cum nu am succesori direcți, trebuie să fac ceva, așa că banii vor fi folosiți pentru un fel de fundație", a spus el. 

Mario Tavella, președintele casei Sotheby's France, l-a descris pe Garcia ca fiind "Sfântul Graal al gustului francez" și a declarat că licitația va fi una "unică".

"Puterea reședințelor de excepție constă în sentimentul de neuitat care rămâne cu cei care le-au vizitat. La fel ca toate creațiile lui Jacques Garcia, Champ de Bataille este un astfel de loc memorabil", a mai spus el.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri