VIDEO. Cum arată cea mai mare pictură murală din România. Poate fi admirată în centrul Bucureștiului

Data publicării:
cea mai mare pictură murală din România
Cea mai mare pictură murală din România. Foto: Captură Digi24

Cea mai mare pictură murală din România se găsește în centrul Bucureștiului. Are o suprafață de 2.500 de metri pătrați și 120 de nuanțe. Este opera a doi tineri artiști, care au realizat-o într-o lună jumătate, pe pereții a patru scări de bloc.

Centrul Capitalei prinde culoare. Primăria Sectorului 4 a avut ideea să angajeze doi tineri artiști, care să transforme 4 scări de bloc recent reabilitate într-o lucrare vizuală de excepție.

Cea mai mare pictură murală din România se află la Budapesta, nu în capitala Ungariei, ci în București, în zona cunoscută sub acest nume, care se află la intersecția bulevardelor Mărășești și Dimitrie Cantemir. Pictura are 2.500 de metri pătrați și poate fi admirată începând de astăzi de către oricine trece prin zonă.

Lucrarea a fost gândită de tânărul artist Mircea Modreanu, care a realizat-o împreună cu Dumitru Gurjii, colegul său.

Modreanu Mircea, artist: Este vorba despre o grădină urbană abstractă, că sunt forme geometrice, și crengi, și plante. Sunt cumva ascunse toate între ele. Am folosit cam 120 de nuanțe. În total ne-a luat 43 de zile.

Dumitru Gurjii, artist: La început a fost intimidant, când am văzut că blocul e atât de mare. Tehnica este în vopsea lavabilă, de exterior. A fost destul de solicitant să mergem pe schela care se întinde pe 8 nivele și să cărăm după noi gălețile, care au fiecare câte 4 litri.

Dumitru Gurjii, artist: E o pictură murală neobișnuită, mai rar vezi o murală care să se suprapună peste ferestre. Aici a fost o provocare pentru noi, deoarece a fost mai greu de controlat desenul de suprafață.

Lucrarea îi încântă pe cei care trec prin zonă.

-Mi-am dorit foarte mult să fie renovat acest bloc și mă bucur că a prins culoare.
-Foarte interesante, bine realizate, arată bine.
-De departe așa, mai de vizavi, e mai aparte, mai original. E mai viu, mai frumos.

Pictura murală care deținea recordul anterior e de 5 ori mai mică și a fost realizată în Sibiu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri