Ara Malikian și vioara călătoare se opresc din nou la București

Data publicării:
ARA MALIKIANsymphonic3

Cu pași repezi se apropie violonistul Ara Malikian de Sala Palatului din capitală, unde ne va încânta pe 7 noiembrie cu ultimul său album. Mai rămân, așadar, câteva zile în care puteți rezerva un loc să ascultați „Incredibilul turneu al viorii”, povestea născută din instrumentul pe care artistul îl prețuiește cel mai mult și pe care îl plimbă prin toată lumea.

Ara Malikian este un artist global de 49 de ani care refuză să aparțină unui singur loc sau să se dedice unui singur gen muzical. Născut și crescut în Libia, cu origini armene, a trecut prin Londra pentru studii, s-a stabilit în Madrid în ultimii 17 ani, dar „cine știe ce va fi anul viitor”, ți-ar spune senin. Lui Malikian i-a pus tatăl lui de la trei ani vioara în brațe și ajunsese să cânte prin subsolurile libiene în care se adăposteau de bombe, ca formă de alinare pentru momentele grele. „Pentru că viața merge mai departe”, ți-ar spune din nou, „nu?”.

„Nu este valoroasă precum un Stradivarius, dar are o mare importanță pentru familia mea”, spunea Malikian despre vioara lui într-un interviu pentru ABC. „Datorită ei bunicul meu a supraviețuit genocidului armean din 1915, trecând drept membru al unei formații de muzicieni și reușind astfel să ajungă în Liban, unde a început o viață nouă. Tot datorită ei tatăl meu a devenit violonist, iar eu am reușit să studiez muzică.”

Viața a mers, într-adevăr mai departe, el a ajuns să se joace pe cele mai mari scene ale lumii fără să se adăpostească într-un costum prestigios, cum ar fi cerut eticheta. Și-a desfăcut pletele brunete și crețe, și-a pus o vestă și și-a tras pantalonii rupți la genunchi. A început să interpreteze ba sonatele lui Bach, ba anotimpurile lui Vivaldi, ba piese marca Radiohead, coloane sonore celebre sau binecunoscuta Ciocârlia. Unele uși i s-au închis brusc în nas, dar asta doar ca să i se deschidă multe altele, potrivite spiritului său autentic.

Cert este că Ara Malikian și vioara sa devin nedespărțiți într-o călătorie muzicală interminabilă care într-adevăr se oprește în multe săli de elită sau pe stadioane precum celebrul Santiago Bernabeu, dar și în mijlocul grupurilor de refugiați, de exemplu, unde artistul se va opri ca să le cânte copiilor. În preajma lor se simte cel mai bine, pentru că de la ei crede că avem cele mai multe de învățat. De la ei își păstrează spiritul vivace și își trage energia cu care face gimnastică ritmică pe scenă, cu o vioară sub bărbie.

Malikian vine să ne încarce și pe noi cu voie bună, să ne testeze pulsul prin „Incredibilul turneu al viorii”, primul album compus doar din creații proprii, inspirat din toate locurile prin care violonistul a poposit și din toate poveștile pe care le-a ascultat.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Berăria H, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman, pe terminalele self-service ZebraPay din toata țara și pe aplicațiile de Android și IOS iaBilet. Online pe www.iabilet.ro, puteți plati cu cardul prin Paypal, pe factura Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde în țară. De asemenea biletele se găsesc și la casieria Sălii Palatului.

Detalii pe www.twinarts.ro și pe pagina de Facebook Twin Arts.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri