Audiență-record la cinema Patria. Filmele lui Sergiu Nicolaescu vor fi difuzate și sâmbătă

Data publicării:
05012013 20cinema-42113

Sutele de cinefili şi-au dat întâlnire la cinematograf chiar la începutul proiecţiilor. Începand cu ora 22.00, cei care au venit la cinematograful Patria au putut viziona patru filme regizate de Sergiu Nicolaescu. Primul film a fost „Dacii”, urmat de „Nemuritorii”, „Revanșa” și „Ultimul cartuș”.

Sala cinematografului Patria din Capitală nu a mai fost atât de plină din anii comunismului, când lumea venea în număr mare în sălile de spectacol. „A fost un număr-record de spectatori, au fost peste 1.200 de oameni numai la primul spectacol, la filmul Dacii, sala având o capacitate de 1.014 locuri”, a declarat Maria Bikfalvi, administratorul cinematografului Patria

Noapte albă cu filmele lui Sergiu Nicolaescu a fost şi într-un cinematograf din Cluj-Napoca. Zeci de cinefili au stat ore în şir în sală pentru a urmări câteva dintre peliculele sale. Printre ei, în mod surprinzător, mulți tineri.

Proiecţiile vor fi reluate şi în această seară, în Bucureşti şi în alte câteva oraşe

La cererea spectatorilor, filme semnate de Sergiu Nicolaescu vor rula gratis nu doar vineri, cum s-a stabilit iniţial, ci şi sâmbătă, între orele 22.00 şi 05.00, la cinema Patria din Bucureşti, la cinematograful "Sergiu Nicolaescu" din Târgu-Jiu, dar şi la sălile "Florin Piersic" din Cluj-Napoca, Patria din Craiova şi Premiera din Ploieşti.

Proiecţiile în memoria lui Sergiu Nicolaescu sunt organizate în cele cinci cinematografe din reţeaua Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor - RADEF RomâniaFilm.

Anunţul vine după ce, joi, RomâniaFilm a transmis că filmele "Dacii", "Revanşa", "Ultimul cartuş" şi "Nemuritorii", semnate de Sergiu Nicolaescu, vor rula, gratuit, vineri, între orele 22.00 - 05.00, la cinema Patria din Bucureşti şi la cinematograful "Sergiu Nicolaescu" din Târgu-Jiu.

Însă, "la cererea spectatorilor", proiecţiile dedicate lui Sergiu Nicolaescu vor avea loc, pe lângă cinematografele din Bucureşti (Cinema Patria) şi Târgu-Jiu ("Sergiu Nicolaescu"), şi în sălile din Cluj, Craiova şi Ploieşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri