Sari la conținut

Casa Memorială George Enescu de la Liveni nu a putut fi vizitată astăzi, la împlinirea a 60 de ani de la moartea muzicianului

Casa de la Liveni este locul de naștere a lui George Enescu. FOTO: turismbotosani.ro

Muzeul Județean de Istorie Botoșani, care administrează casa natală a lui George Enescu, a stabilit că în fiecare zi de luni Casa Memorială este închisă. În pofida comemorării a șase decenii de la trecerea în neființă a celui mai mare muzician român, aceasta nu a avut program de vizitare.

„În mod normal, luni este închisă. Așa este programul la noi”, a explicat directorul Muzeului Județean de Istorie, Aurel Melniciuc.

Casa de la Liveni, situată la 50 de kilometri de municipiul Botoșani și la 15 kilometri de municipiul Dorohoi, este locul de naștere a lui George Enescu. Acesta a crescut aici până la vârsta de cinci ani.

Ea a reprezentat pentru Enescu „casa visurilor”, locul în care a reușit să compună prima sa operă pentru vioară și pian, „Țara Românească”, la vârsta de doar cinci ani. Tot acolo, în casa părintească, Jurjac, cum îl alintau părinții, a compus și Poema Română, în 1894.