Sari la conținut
News Alert

Castelul Corvinilor, record absolut de turiști în 2017

Castelul Corvinilor, record absolut de încasări! Peste 6,2 milioane de lei au intrat, anul trecut, în bugetul municipiului Hunedoara. Banii provin din vânzarea de bilete, dar și din închirierea spațiilor pentru diverse evenimente. Monumentul medieval, vizitat în 2017 de peste 330.000 de persoane, a devenit astfel, pentru al doilea an la rând, cel mai important contributor la bugetul orașului.

Peste 330.000 de persoane au vizitat, anul trecut, Castelului Corvinilor din Hunedoara, cu 10% mai mulţi decât în 2016. Turiştii provin nu doar din România, ci și din vestul Europei, din Rusia, Polonia sau din țările asiatice. Perioada iunie-august a adus la castel jumătate din numărul vizitatorilor din întreg anul.

Cristian Roman, directorul Castelului Corvinilor: „Motivația este una legată de monumentalitatea acestui castel, de faptul că a fost reședința familiei Corvin și, în același timp, de faptul că este cel mai reprezentativ monument de factură gotică din Transilvania și prin extindere din România.”

Monumentul ridicat de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea a rămas și în 2017 cel mai important contributor la bugetul local. Sumele aduse la vistieria orașului sunt de 3 ori mai mari decât ale următorului agent economic. O parte din banii încasați din vânzarea biletelor se întorc însă la castel pentru salariile angajaților și lucrări de întreținere.

Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei: „Din 1968 de când se vizitează castelul cu bilet de intrare este anul în care am înregistrat și cei mai mulți turiști, peste 330.000 de turiști plătitori, și cele mai mari încasări, de peste 6 milioane de lei.”

Iar anul 2018 a început la fel de bine, cu turiști dornici să viziteze monumentul din Hunedoara.

Castelul a fost deschis pentru turiști încă din a doua zi a anului. Încă de atunci și până acum, monumentul medieval a fost vizitat de 4.000 de persoane, numărul fiind mai mare decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Turist: “Minunat, într-o altă lume, am dat puțin timpul înapoi.”

Turist: “Prima dată când venim la Hunedoara, castelul e impresionant, foarte frumos.”

În acest an, la castel vor începe cele mai ample lucrări de reabilitare și conservare făcute vreodată. Ele sunt incluse într-un proiect european în valoare de 5 milioane de euro și trebuie finalizate în termen de 3 ani.