Sari la conținut

Doi artişti germani străbat Europa cu o caravană de filme vechi

Tobias Rank şi Stephan Gunthard, cei doi artişti care au pornit prin lume pentru a proiecta filme vechi. FOTO: Facebook

„Ne plac filmele vechi pentru că ne axăm foarte mult pe partea istorică și ne place să aducem asta în față. Vrem să reînviem cultura veche care a fost uitată cu timpul”, a spus Tobias Rank, pianist.

Ecranul a fost sprijinit pe o mașină de pompieri din anii '70. Vechea autospecială ține loc de casă celor doi artiști germani. Din 1999 au străbătut toată Europa cu caravana de filme vechi.

Este o tradiție, filmele sunt filme vechi de la 1930 sau poate înainte, sunt prezentate fără vorbe, e mult teatru în spate și așa a început să ne și placă. Acesta a fost motivul pentru care ne-au atras”, a mărturisit şi Stephan Gunthard, violonist.

„E interesant și modul de realizare, ca să înțelegi fără ca să citești ceva, respectiv fără să auzi ceva, decât acompaniamentul de muzică”, a spus un timişorean.

„M-a impresionat faptul că folosesc peliculă, asta e ceva nou, chiar nu am mai văzut”, a mărturisit un spectator.

„Mi se pare tare că au plecat de acasă și de atâta vreme sunt pe drum și au renunțat la tot pentru artă”, a fost de părere o tânără din Timişoara.

 Caravana filmelor vechi este, de fapt, o maşină de pompieri veche. FOTO: Facebook

„Ne-am dorit să compensăm prin aceste filme vechi, care încet-încet se uită, dar acompaniate de muzică live cred că prind foarte bine”, a spus Raluca Popa, referent cultural la Centrul Cultural German din Timișoara.

Ce doi artiști germani continuă caravana în mașina de pompieri prin alte țări din centrul Europei.