ICR a inaugurat filiala din Iași, dar fără sediu și buget stabilit

Data publicării:
andrei 20marga 20mfax-43769

La eveniment au fost prezenţi preşedintele ICR,Andrei Marga, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, precum şi directori ai unor instituţii culturale ieşene, informează MEDIAFAX.

Preşedintele ICR, Andrei Marga, a declarat că extinderea instituţiei vine în concordonaţă cu procesul de reorganizare administrativă.

El a precizat căICR va finanţa doar posturile de director şi director adjunct al ICR Iaşi, urmând ca Primăria şi Consiliul Judeţean să ofere un sediu, să asigure utilităţile şi să plătească salariile referenţilor de specialitate.

„Reprezentanţii ICR vor pune accent pe traduceri de cărţi ale autorilor români, pentru că literatura română nu este bine cunoscută. Selecţia autorilor nu mai trebuie să fie preferenţială. Pe viitor, programelor de traduceri li se vor acorda mai mulţi bani”, a declarat Andrei Marga.

La rândul său, scriitorul Cassian Maria Spiridon, preşedinte al ICR Iaşi, a afirmat că va avea discuţii în perioada următoare cu şefii primăriei din Iaşi, pentru găsirea unui spaţiu în care să funcţioneze instituţia. El a precizat că până atunci, ICR Iaşi va funcţiona în incinta sediului Uniunii Scriitorilor din municipiu, instituţie pe care Spiridon o conduce în prezent.

Totodată, reprezentanţii ICR au evitat să precizeze bugetul alocat instituţiei ieşene pentru acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri