LIVE VIDEO. Nominalizări Oscar 2013. Emoții pentru Cristian Mungiu și Mihai Mălaimare jr.

Data publicării:
1001 20oscar-42959

Actualizare 15:30: La Los Angeles au început nominalizările pentru cea de 85-a ediția a premiilor Oscar.

_________________________

Premiile Oscar sunt singurul tărâm necucerit încă de o peliculă românească. Anul acesta, cinematografia noastră ar putea face primul pas către cel mai râvnit trofeu al cinematografiei, cu filmul După dealuri.

Regizorul Cristian Mungiu a făcut deja valuri la Hollywood cu filmul său „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile". Apreciată de critici, dar ignorată de juriul pentru Oscar, pelicula a făcut ca, în final, procedura de votare din Academia americană de film să fie modificată. Cristian Mungiu vorbeşte cu detaşare despre acest moment.

Alături de „Amour”, de Michael Haneke (Austria), „War Witch”, de Kim Nguyen (Canada), „No”, de Pablo Larraín (Chile), „A Royal Affair”, de Nikolaj Arcel (Danemarca), „The Intouchables”, de Olivier Nakache şi Eric Toledano (Franţa), „The Deep”, de Baltasar Kormákur (Islanda), „Kon-Tiki”, de Joachim Rønning şi Espen Sandberg (Norvegia) şi „Sister”, de Ursula Meier (Elveţia), filmul românului Mungiu, „După dealuri”, se află pe lista lungă a producţiilor selectate în categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

Şanse mari la nominalizare are şi cineastul Mihai Mălaimare Junior, directorul de imagine al filmului „The Master”. Un semn încurajator sunt laudele primite de acesta de la criticii americani.

Românul s-a impus la categoria „cea mai bună imagine” la cea de a 47-a gală anuală a premiilor decernate de Societatea Națională a Criticilor de Film, la New York.

Gala premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre, fostul Kodak Theatre, din Los Angeles.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri