Sari la conținut
News Alert

Ministrul Culturii, prima reacţie în urma scandalului de la Opera Naţională

FOTO: Facebook 

Mă distanțez de afirmațiile cu tentă naționalistă, xenofobe și antieuropene care au circulat în spațiul public în ultimele zile, declanșate în urma tensiunilor de la Opera Națională București. Aceste afirmații nu sunt reprezentative nici pentru echipa actuală a Ministerului Culturii, nici pentru sistemul creativ din România.

Ministerul Culturii ține să continue colaborarea cu Alina Cojocaru și Johan Kobborg care au adus o contribuție artistică remarcabilă pe plan internațional. În dialog cu ei și cu reprezentanți ai Operei Naționale se caută în acest moment soluții care să reflecte intenția Ministerului de a respecta calitatea actului artistic, libertatea de creație și caracterul internațional al proiectelor Operei și care să răspundă, în același timp, nevoilor tuturor categoriilor de artiști și creatori care în acest moment fac parte din echipa Operei Naționale București.

Ca arhitect al sistemului cultural public, Ministerul intenționează să folosească această ocazie pentru a relansa și recalibra relația dintre creatori și administrație în sânul instituțiilor din subordinea sa.

S-a stabilit ca în următoarele zile să aibă loc întâlniri cu toți partenerii instituționali și cu toate părțile implicate în acest proces, pentru găsirea unor soluții adecvate”, a transmis Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii. 

CITIŢI ŞI: 

Proteste la Opera București. Un nou act

Scandalul de la Opera Națională a ajuns în presa străină

Alina Cojocaru, mesaj pe Twitter pentru premierul Dacian Cioloș