Spectacolele drive-in, motiv de dispută publică. Tudor Giurgiu: Mi se pare bizară interzicerea lor

Data publicării:
Tudor Giurgiu

Artiștii sunt nemulțumiți de decizia guvernului de interzicere a  spectacolelor pe care le poți urmări din propria mașină. Regizorul Tudor Giurgiu cere Executivului să revină asupra deciziei și să permită oamenilor să se bucure de spectacole cinematografice în aer liber.

El spune că organizatorii de evenimente vor pune pe hârtie norme de protecție a participanților și le vor da spre aprobare. 

Tudor Giurgiu: "Sper ca cei din Parlament să revină asupra acestei măsuri. Mi se pare nejustificată în condițiile în care în toată Europa spectacolele în aer liber sunt singura alternativă posibilă prin care organizatorii pot să respecte toate normele existente.

Spunând nu, nu-ți asumi nimic, e mai ușor. În birocrația românească e mai ușor să spui nu, decât să te gândești să discuți cu ceilalți.

Cultura se consideră că e neimportantă, deși aduce beneficii enorme la buget.

Hai să discutăm cu cei care se pricep, mă refer la la consultări practice, de a scrie norme. Aici cred ne lipsesc specialiștii. probabil va trebui să le scriem noi și să le discutăm cu cei în drept să le aprobe".

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri