TÂRGU JIU. Marş în memoria lui Constantin Brâncuşi

Data publicării:
16032013 20brancusi-55136

60 de studenţi din întreaga țară s-au adunat în fața Porţii Sărutului pentru a-l omagia pe marele sculptor Constantin Brâncuși. Lor li s-au alăturat şi câteva zeci de locuitori din Târgu Jiu.

„Unmareom deartă, un sculptor recunoscutlanivel naţionalşieuropeanşimondial, un simbolalGorjului”, a spus unul dintre participanți.

„Nebucurămsăluămpartelaasemenea activităţi, e o cinste pentru noişitotodată un exemplu de urmat pentru a nepăstratradiţiileşia ne cinsti oamenii de seamăaiţăriinoastre”, a apreciat o altă persoană.

Marşul a fost organizat de poetul, LaurianStănchescu, cel care a initiat demersurile pentru repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuși.

„A fost semnat constractul cu guvernul Românieişiîncepem procesullaParis.Încel mult două săptămâni avem primul termenlaParispentru repatrierea osemintelor. Au studiat temeinic toate documentele pe care le-am datşiau zisşieicăesteposibilă repatrierea, altfel nu se angajaulaasemenea demers cultural”, a declarat peotul Laurian Stănchescu.

Cele treo opere ale artistului delaTârgu Jiu, MasaTăcerii,PoartaSărutuluişiColoanaInfinitului reprezintă un omagiu adus eroilor căzuţi în timpul primului război mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri