Lumea secretă a miliardarilor. Sunt printre cei mai bogați oameni din lume, dar nu se știe aproape nimic despre ei

Data publicării:
Sir Frederick Barclay
Sir Frederick Barclay, unul dintre cei mai misterioși miliardari ai lumii. Foto: Profimedia

Despre Elon Musk, Mark Zuckerberg sau Jeff Bezos aflăm ceva nou aproape în fiecare zi. Dar alți miliardari, dimpotrivă, au mare grijă să rămână departe de lumina reflectoarelor. Business Insider a făcut o listă a unora dintre cei mai secretoși și mai izolati miliardari din lume.

Philip Anschutz

Probabil ați auzit de festivalul Coachella, dar omul din spatele lui este mult mai puțin cunoscut. Philip Anschutz, care a fost supranumit „cel mai retras miliardar al Americii”, are o avere de 10,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Bărbatul în vârstă de 83 de ani deține Anschutz Entertainment Group, care este compania-mamă a Coachella.

AEG are mai multe echipe sportive, peste 100 de cluburi, teatre și arene din întreaga lume. De asemenea, produce sau gestionează peste 25 de festivaluri de muzică.

Înainte de a intra în industria divertismentului, Anschutz și-a câștigat banii din petrol și căi ferate.

În 2019, Forbes a scris că Anschutz era unul dintre cei doi bărbați aflați în topul anual al celor mai bogați 400 de americani în fiecare an de la înființarea acestuia, în 1982.

În ciuda apariției sale regulate în topul miliardarilor, Anschutz a evitat lumina reflectoarelor și a susținut doar două conferințe de presă de-a lungul carierei sale, potrivit Bloomberg.

„Anschutz este un fel de Vrăjitor din Oz”, a spus economistul Jack Kyser pentru Los Angeles Times în 2006.

„El este omul din spatele cortinei, care trage sforile. Nimeni nu îl vede, dar are un impact enorm asupra Los Angelesului,” a adăugat el.

Frederick Barclay

Gemenii identici Sir David Barclay și Sir Frederick Barclay erau cunoscuți ca „frații Barclay”. David a murit în 2021, dar Frederick este încă în viață, la 88 de ani.

În 2020, înainte de moartea lui David, frații aveau o avere estimată de 4 miliarde de dolari împreună, potrivit Forbes.

De-a lungul anilor, imperiul Barclay a cuprins mai multe industrii, inclusiv retailerul online Very, cunoscut anterior ca Shop Direct, ziarul The Daily Telegraph și hotelul Ritz din Londra.

Cu toate acestea, se știu puține lucruri despre originea familiei Barclay și despre construirea imperiului lor. Forbes spunea că frații Barclay sunt „cei mai cunoscuți miliardari secretoși din Marea Britanie”. Au fost fotografiați rar și împreună dețineau o insulă privată.

„Suntem persoane private în tot ceea ce facem. E parte din filosofia noastră să nu vorbim despre noi înșine, să nu ne dăm deștepți și să nu ne lăudăm cu succesul nostru. Am spune însă că am fost mai norocoși decât mulți alții”, a spus David într-o rară declarație publică.

Familia Cargill-MacMillan

Cu un imperiu agricol care se întinde pe șapte generații, clanul Cargill-MacMillan conduce Cargill, una dintre cele mai mari companii private din SUA, în funcție de venituri. A fost a opta cea mai bogată familie din lume într-un clasament Bloomberg din octombrie 2022 și include 12 miliardari, potrivit Forbes.

Se crede că Pauline MacMillan Keinath deține cel mai mare pachet de acțiuni la Cargill, cu o valoare de 7,2 miliarde de dolari, în timp ce Martha are o avere de 1,3 miliarde de dolari, estimează Forbes.

Fondată în 1865 ca depozit de cereale în Iowa, Cargill continuă să fie sinonim cu agricultura în primul rând, dar s-a extins și oferă produse și servicii în domenii precum produse farmaceutice, managementul riscurilor și transport și logistică.

Familia Mars

Familia Mars este cunoscută pentru un că a creat imperiu al dulciurilor, cu mărci precum M&M's, Snickers, Twix și Dove. De asemenea, deține mărci de produse alimentare și hrană pentru animale. Este considerată a doua cea mai bogată familie din lume, cu o avere de 160 de miliarde de dolari.

„Compania Mars și familia care deține gigantul dulciurilor au transformat secretul într-un mod de viață”, scria The Washingtonian în 2008.

Fostul președinte al Mars, Stephen Badger, care este strănepotul fondatorului companiei, Franklin Mars, a vorbit despre alegerea de a nu duce o viață în lumina reflectoarelor.

„Pentru 99% din istoria noastră, am ales să nu fim în ochii publicului și ne-am dorit foarte mult ca mărcile noastre să atragă consumatorii. Și totuși, vremurile s-au schimbat”, a spus el pentru Insider în 2018.

„Consumatorii vor să știe mai multe despre nu numai mărcile pe care le cumpără, ci și despre compania care se află în spatele lor”, a adăugat el.

„Familia Mars apreciază dreptul la intimitate și nu a căutat niciodată publicitatea personală”, a declarat Amy Weiss, purtătoarea de cuvânt a familiei Mars.

„Sunt extraordinar de mândri de afacerea Mars, Incorporated și cred că echipa de conducere și asociații Mars reprezintă compania în ochii publicului. Ei cred că, în mare parte, compania și mărcile sale ar trebui să vorbească”, a adăugat Weiss.

Ike Perlmutter

Isaac Perlmutter, cunoscut ca Ike, și-a acumulat bogăția producând figurine, ceea ce l-a condus în cele din urmă la Marvel Comics. Bărbatul în vârstă de 80 de ani a devenit CEO al companiei în 2005 și a fost responsabil pentru vânzarea sa către Disney în 2009, pentru 4 miliarde de dolari. Averea sa netă este de 3,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Perlmutter este rar observat în public. Se spune că s-a deghizat purtând ochelari și o mustață falsă la premiera „Iron Man” din 2008.

„Îi place să fie considerat misterios și cumpătat”, a relata The Hollywood Reporter în 2014, citând un director executiv care a lucrat cu el.

În martie 2023, presa a relatat că Perlmutter a plecat de la Disney, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor luate de companie. Curând după aceea, el a recunoscut într-un interviu rar pentru The Wall Street Journal că a fost concediat de Disney.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri