Adrian Despot, de la Vița de Vie, declară război industriei muzicale românești

Data publicării:
despot

Atâta timp cât, în momentul de față, oricine are un calculator la îndemână poate deveni membru UCMR, în calitate de compozitor, muzica a ajuns o formă de joacă, dacă vrei, căreia i se atribuie merite”, spune Adrian Despot.

Mai mult, solistul trupei Vița de Vie crede că nu mai este „cool” să scrii muzică de calitate și să fii rocker: „Acum nu mai e cool să fii rocker, ci... altceva. ... Noi trebuie să ne vedem mai departe de treaba noastră, fără să mizăm prea mult pe genuri, și să sperăm că, la un moment dat, roata se va întoarce din nou în favoarea hai să nu zic a rock-ului, ci a muzicii făcute de muzicieni, de oameni pasionați de muzică, de instrumentiști”.

Adrian Despot a găsit și soluția ideală să păstreze calitatea în muzică: izolarea. „Am pus o barieră între noi și lumea exterioară, ne-am închis televizoarele și suntem noi, Vița de Vie, un mic grup de autiști. În modul ăsta, putem supraviețui și în modul ăsta ne putem face muzica mai departe, neţinând cont de regulile pieței, marketing, PR”, spune solistul.

Vița de Vie se pregătește acum de un concert altfel. „În primul rând, pentru simplul fapt că stăm jos, nu în picioare. Și publicul stă jos, totul se întâmplă într-o sală de teatru. Avem covoare persane pe jos, lumânări, proiecții, light design, niște termeni foarte șmecheri. Dar vă garantez că este o experiență unică și vă așteptăm pe 8 aprilie la Teatrul Național”, promite Adrian Despot in înterviul difuzat de „Digicult” sâmbătă, de la 14.30, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri