Sari la conținut

ANPC, sfaturi pentru vacanţă: Ce se întâmplă dacă trebuie să apelez la serviciile unui medic în străinătate? Descarcă aplicația 

Dacă vă îmbolnăviți sau suferiți un accident în timpul unei călătorii într-o altă țară din UE, în Islanda, Liechtenstein, Norvegia sau Elveția, aveți dreptul la îngrijiri medicale de urgență.

În acest scop, este necesar să aveți la dumneavoastră cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS). Tratamentul de care veți beneficia va fi oferit în aceleași condiții și la același preț ca și în cazul cetățenilor asigurați în țara pe care o vizitați. Prin urmare, nu uitați să solicitați eliberarea gratuită a acestui document de către casa națională de asigurări de sănătate din țara dumneavoastră.

Pentru a avea la dispoziție numerele de telefon de urgență de care ați putea avea nevoie și pentru a obține mai multe informații privind tratamentele și costurile acoperite, modul de depunere a unei cereri de rambursare și persoanele de contact în cazul în care v-ați pierdut cardul, descărcați aplicația specială pentru smartphone.

Aplicația este disponibilă în 24 de limbi, dar nu înlocuiește CEASS.