BONTON. Dress code feminin – eleganţă şi stil în funcţie de eveniment

Data publicării:
dress

Haina nu îl face pe om, dar cu siguranţă contribuie la o primă impresie. Şi dacă în viaţa de zi cu zi, ne este permis un stil personal, lucrurile se schimbă atunci când vine vorba despre un dress code.

„Este bine să se ţină cont de nişte reguli. Adică nu neapărat atunci când te duci undeva să te gândeşti că ar trebui să te îmbraci cu nişte haine care îţi vin bine, care nu te incomodează, care spun ceva despre tine. Ca femeie este foarte important să ştii să îţi pui feminitatea în evidenţă, delicateţea, senzualitatea, de ce nu. Dar să ştii să nu depăşeşti limita”, spune Adriana Matei, Fashion PR.

Respectarea dress code-ului este un semn de respect atât pentru gazdă, cât şi pentru locul în care ne aflăm.

Un dress code uşor de purtat şi mult mai permisiv este garden party. Paleta de culori este variată în acest caz, doamnele având de ales între verde, niud şi culorile pământului. Practic, orice culoare pe care o regăsim în natură, atât timp cât nu sare în ochi.

O ţinută deosebită este cea pe care o purtăm în cazul unui eveniment „black tie”. Atenţie, însă! Denumirea „black tie” nu impune o culoare, ci doar ideea de eleganţă.

Cel mai elegant dress code este „white tie”. Poate că de aceea un eveniment de acest gen are loc foarte rar. Vorbim aici despre încoronări şi onoruri militare, evenimente la care participă numai oaspeţi de seamă.

Un dress code nu presupune însă neapărat eleganţă. Contestat de mulţi specialişti, dar asumat de generaţia zilelor noastre, smart casual înseamnă să ne îmbrăcăm cum ne simţim noi bine.

Indiferent de dress code-ul existent, important este să avem bun gust în orice împrejurare. Bunul gust înseamnă să ştii ce ţi se potriveşte, cum şi unde să porţi ceea ce ţi se potriveşte şi ceea ce te caracterizează. Bunul gust se transformă într-un stil pe care să ştii să-l porţi şi să ştii să-l accesorizezi. Este ceva cu care te naşti, din punctul meu de vedere, pe care ţi-l educi şi pe care îl emani, chiar dacă porţi o pereche de jeanşi cu un tricou larg şi cu o pereche de tenişi. Deci nu se referă neapărat la ţinute foarte somptuoase, foarte elegante. Bunul gust înseamnă să ştii cum să te îmbraci pentru fiecare ocazie şi să ştii să alegi hainele care te personalizează.

Respectarea dress code-ului este cea mai bună carte de vizită pentru o doamnă. Iar pentru cei care nu sunt în pas cu moda, există întotdeauna consilierii de stil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri