Bruges, inima comerțului din Evul Mediu

Data publicării:
bruges

Flamanzii au dezvoltat la Bruges un vechi centru comercial apărut pe vremea romanilor. Încă de la începutul mileniului I, negustorii şi meşterii de aici produceau ţesături cu faimă în tot Occidentul. Ei au construit o reţea de canale care unea oraşul cu Marea Nordului, iar nave comerciale din Anglia, Italia şi Portugalia acostau aici, aducând lână sau mirodenii şi încărcând celebrele postavuri şi dantele de Flandra.

Din Bucureşti se ajunge foarte uşor cu avionul la Bruxelles, de unde într-o oră sunteţi la Bruges, cu trenul sau cu maşina. Dacă vă planificaţi călătoria din timp, puteţi prinde oferte pentru un zbor şi până în 50 de euro. Trenurile spre Bruges pleacă la fiecare 20 de minute, iar un bilet de tren dus-întors nu costă mai mult de 20 de euro.

În oraş sunt aproape 250 de hoteluri, unele aflate în clădiri istorice. La un hostel pentru tineri, o cameră la comun costă sub 20 de euro pe noapte.

La hoteluri, preţurile variază după nivelul de confort, dar condiţiile sunt decente, indiferent de alegere. O rezervare făcută din timp poate să vă reducă preţul cazării chiar şi la jumătate şi vă dă siguranţa obţinerii unui loc. Bruges este foarte vizitat de turişti, centrul său istoric fiind clasificat moştenire culturală a umanităţii.

Piaţa oraşului şi-a păstrat toate caracteristicile medievale. Primăria are o sală mare cât un etaj, superb decorată. Catedrala principală din Bruges, cu un turn care se înalţă la peste 120 de metri, adăposteşte o celebră statuie a lui Michelangelo, Fecioara cu pruncul. Emblema oraşului este însă turnul Befroy, o dantelă în piatră, cu 48 de clopote. Un tur cu barca pe canale este obligatoriu pentru orice turist, la fel şi o vizită în trăsură prin cartierul ciocolatierilor sau în centrul vechi. Cele 11 teatre şi săli de concert, ca şi mulţimea de localuri, reprezintă cele mai bune mijloace de a petrece seara pentru cele 2 milioane de turişti care vin aici anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri