Călătorie pe insula Afroditei. Ciprul, cultură la răscruce de drumuri asiatice, europene și africane

Data publicării:
cipru digi

Ciprul este situat în estul Mării Mediterane. Insula este împărţită în două: partea Sudică - Republica Cipru şi partea nordică, ocupată de trupele turceşti în 1974.

Cel mai uşoară modalitate de a ajunge în Cipru este cu avionul. Un zbor direct Bucureşti - Larnaca durează aproximativ două ore. Pentru un bilet dus-întors cu o companie aeriană low-cost veţi plăti în jur de 100 de euro, dar, dacă vă doriţi să călătoriţi cu o cursă de linie un bilet poate depăşi 300 de euro.

Odată ajunşi în Larnaca, aveţi la dispoziţie numeroase obiective istorice şi religioase care vă aşteaptă să le vizitaţi. Nu trebuie să rataţi biserica Sfântului Lazăr, construită în secolul IX pentru a adăposti mormântul lui Lazăr, cel pe care Iisus l-a înviat din morţi. Mai puteţi vizita fortul din Larnaca, situat în apropierea plajei cunoscute sub numele de Plaja Palmierilor. Fortificaţia a fost construită în timpul Imperiului Otoman şi în prezent găzuieşte un muzeu medival.

Nu rataţi nici excursia la lacul sărat. Acolo trăiesc aproape 80 de specii de păsări migratoare. Pe cei dornici de relaxare şi băi de soare, Larnaca îi aşteaptă cu plaje întinse cu nisip fin.

Nicosia, capitala Ciprului, este la aproape 50 de kilometri depărtare. Puteţi vizita printre altele Muzeul Observatorului sau Muzeul Bizantin. Neapărat trebuie să vedeţi şi Poarta Famagusta, cea mai mare şi mai impresionantă dintre cele trei porţi ale pereţilor care străjuiesc oraşul Nicosia.

Dacă timpul vă permite, faceţi o vizită şi în vestul insulei, în Paphos. Situl arheologic de acolo este înscris în patromoniul cultural al UNESCO. Printre cele mai cunoscute vestigii istorice sunt mozaicurile din secolele III și IV. Iar în împrejurimile oraşului se află numeroase stânci care adăpostesc mormintele unor regi din vechime.Aproape de Paphos se află cea mai cunoscută plajă din Cipru, plaja Afroditei, locul unde zeiţa frumuseţii şi a iubirii s-a născut din spuma mării, după cum spune legenda.

În orice oraş al Ciprului aţi dori să stați, se găsesc camere pentru toate buzunarele. Astfel, pentru o cameră la un hotel de trei stele veţi plăti pe noapte între 27 şi 60 de euro. Aceeaşi ofertă la un hotel de patru stele costă între 50 şi 100 de euro şi urcă la peste 120 de euro la unul de cinci stele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri