Sari la conținut

Cea mai ieftină pârtie de schi din țară

Sezonul de schi la Topliţa a fost deschis chiar de primarul oraşului, un mare iubitor al sporturilor de iarnă.

Stelu Platon, primarul oraşului Topliţa: „Sunt două pârtii, una din ele este pentru începători, extraordinară, foarte mulţi copii şi nu numai copii, am văzut oameni peste 50 de ani, învaţă să schieze aici, la Topliţa.”

E foarte frumos, pârtia e destul de bună, e acceptabilă, pentru prima dată e în regulă”, a spus unul dintre turiști.

La Topliţa, preţurile sunt chiar şi de trei ori mai mici decât în majoritatea staţiunilor. Pentru copiii sub 14 ani, o urcare cu teleschiul costă 1,5 lei, iar un abonament de o zi - 35 de lei.

Adulţii plătesc doar 50 de bani în plus pentru o urcare şi 45 de lei pentru un abonament. Lecţiile de schi costă 50 de lei pe oră, iar închirierea echipamentului 35 de lei.

Pârtia de la Topliţa are două teleschiuri, care pot transporta până la 670 de persoane pe oră şi este dotată cu nocturne şi instalaţii de producere a zăpezii artificiale.

Nicolae Baciu, proprietarul pârtiei: „Pentru noi reprezintă un mare ajutor însăşi temperatura. Nu ratăm de niciun fel. Am termometre automate cu alarmă.”

Domeniul schiabil de la Topliţa se întinde pe doi kilometri şi jumătate. În plin sezon, în jur de o mie de oameni vin să schieze aici într-o zi de weekend.