Sari la conținut

Cinci locuri unde putem înota cu delfinii

 

FOTO: Gulliver /Getty Images

Zoomarine, Portugalia

Copiii pot mângâia delfinii din acest parc situat în sudul Portugaliei, la câțiva kilometri distanță de localitatea Albufeira. Zoomarine include programul Dolphins Emotions Premium, în cadrul căruia turiștii dobândesc cunoștințe despre îngrijirea delfinilor și fac scufundări alături de aceștia. Participanții rămân circa 30 de minute în apă, unde, sub supravegherea unui antrenor, sunt invitați să cunoască delfinii și să înoate cu acești „extraordinari ambasadori ai oceanelor”, potrivit site-lui parcului, zoomarine.pt. Cu rezervare prealabilă, participanții pot achiziționa înregistrarea video sau fotografii din cursul acestei experiențe.

Parcul Xcaret, Mexic

În acest popular parc de atracții acvatice din Riviera Maya, zonă turistică din statul mexican Quintana Roo, de-a lungul Mării Caraibilor, turiștii se pot bucura de așa-numitul Dolphin Trek, plimbare submarină alături de delfini. „O experiență pe care nu o veți uita niciodată vă așteaptă în Parque Xcaret”, se menționează pe site-ul parcului, xcaret.com.mx, care îi invită pe turiști la activități distractive cu delfini „carismatici”. Parcul Xcaret are și o ofertă gastronomică bazată pe alimente și băuturi tradiționale din toate colțurile țării și cu o viziune înnoitoare asupra cunoscutei gastronomii mexicane.

Dolphin Reef Eilat, Israel

Situat pe coasta israeliană a Mării Roșii, Dolphin Reef Eilat le permite vizitatorilor să se bucure de frumusețea unui loc precum Golful Aqaba. Activitățile cu delfinii includ scufundări și snorkelling. Dolphin Reef Eilat este un sit ecologic unic în Israel și în lume unde vizitatorii se pot bucura de o atmosferă naturală, vederi magice, o plajă izolată, precum și de ocazia de a întâlni și observa delfinii în habitatul lor natural, potrivit site-ului dolphinreef.co.il.

Discovery Cove, Orlando, SUA

Unul dintre cele mai cunoscute delfinarii din lume este cel din parcul tematic Discovery Cove din statul american Florida. Turistul poate deveni „antrenor pentru o zi” în cadrul unui program conceput mai ales pentru copii, dar care este deschis și celor mari. După o scurtă pregătire, se poate face o baie cu delfinii, interacționând cu ei și chiar participând la ședințe foto.

Anthony's Key Resort, Honduras

În Roatán, celebra insulă paradisiacă din Honduras, se află Anthony's Key Resort. Institutul de științe ale mării (Roatán Instituto de Ciencias del Mar) facilitează cunoștințe despre animale marine și întâlniri cu acestea. Cei mai curioși oaspeți se pot alătura naturaliștilor de-a lungul lagunei pentru a interacționa cu jucăușii delfini și a observa plante și animale autohtone, potrivit site-ului anthonyskey.com.