Sari la conținut

Cinci paşi pentru a-ţi proteja telefonul de furt sau pierdere

  

FOTO: Getty Images

Pentru a vă feri informaţiile personale de străini este indicat să urmaţi nişte paşi:

Folosirea unei parole puternice. Aceasta este prima şi cea mai puternică modalitate de apărare. Parola folosită ar trebui să conţină cel puţin opt caractere care să includă o combinaţie de litere, numere şi caractere speciale care să nu formeze cuvinte care ar putea fi recunoscute.

Folosirea aplicaţiei „Find my Phone”. Acelaşi GPS şi conexiunea la internet care vă ajută să găsiţi cel mai apropiat restaurant sau cea mai rapidă cale către casă, vă va ajuta să găsiţi şi telefonul pierdut. Trebuie instalată o aplicaţie gratuită „Find my Phone” pe telefonul smartphonefolosind un cont Google. Când doriţi să verificaţi unde este telefonul trebuie să vă logaţi în contul Google de pe calculator. Există două condiţii însă: telefonul trebuie să fie deschis şi să aibă conexiune la internet. Această aplicaţie este valabilă pentru telefonele Android 2.2 sau orice Android apărut după.

Pentru iPhone trebuie descărcată aplicaţia „Find my iPhone” . Pentru telefoanle cu Windows se foloseşte „Find my Phone app”, iar pentru a verifica locaţia telefonului pierdut , trebuie să intraţi pe un cont Microsoft.

Personalizaţi-vă telefonul. Lăsaţi o notă pe telefon astfel încât să îl deosebiţi de alte telefoane acelaşi model în cazul în care cineva găseşte telefonul pierdut şi doreşte să-l restituie proprietarului.

Asiguraţi-vă pozele şi videoclipurile din telefon. Reţelele şi sistemele de operare ale telefoanelor oferă varianta păstrării acestora într-un cont online. Google+ pentru Android, iCloud pentru Apple sau Microsoft OneDrive sunt o parte din aplicaţiile care ajută la recuperarea datelor salvate în telefon, odată ce telefonul nu mai este la posesor.

Notaţi-vă numărul unic de ID al telefonului. Telefoanele inteligente au o serie unică de numere care se numesc IMEI (International Mobile Station Equipment Identity) sau MEID (Mobile Equipment Identifier). Acesta este un cod unic format din 15 cifre. El nu se şterge pentru că este inscripţionat sub bateria telefonului. Dacă mergeţi la poliţie, această informaţie ar putea fi utilă pentru poliţişti pentru a repera telefonul.