Sari la conținut

Concurs de ciclism unic în lume. Participanţii vor traversa Salina din Târgu Ocna

Participanţii vor porni în competiţie din Piaţa Primăriei Târgu Ocna, vor pedala pe străzile oraşului, apoi vor ajunge în incinta Salinei.  

Gazda SALROM pune la dispoziţia cicliştilor curtea fabricii, aceştia putând traversa fără probleme o serie de depozite.

Ineditul traseului prin spaţiile industriale va fi urmat de farmecul pedalatului prin mină. Pentru că după depozitele exterioare se intră în Mina turistică Trotuş, aflată la 240 de metri adâncime.

Drumul până în inima minei, un tunel de 3.1 kilometri, va fi luminat complet pe perioada competiţiei, fapt ce sporeşte spectaculozitatea traseului.

Bucla din salină are în jur de 600 de metri lungime şi se desfăşoară pe suprafaţă fermă din sare. După salină, urmează drumul de întoarcere, parcurgând acum, la deal, tunelul. În mod normal acesta nu este luminat decât sporadic, însă pentru concurs gazdele au decis că este un moment propice să profite de ocazie şi să-l lumineze complet.

Cicliştii vor ajunge astfel din nou afară la lumină naturală şi vor relua pedalatul în pădure, până înapoi în Piaţa Primăriei.

Traseul are 15 kilometri, dar cursa durează 120 de minute, timp în care cursa standard se poate face ori de câte ori reuşesc cicliştii. Câştigătorul va fi cel care a făcut cât mai multe ture.

Pe aceeași temă

Concurs Digi24&colon...

Mecanismul este simplu: tot ce trebuie să faceţi este să urmăriţi emisiunea Sănătatea în bucate, în fiecare weekend...