Sari la conținut

Consilier de etichetă. Cum procedăm când cineva foloseşte excesiv telefonul mobil

Cum procedăm atunci când suntem într-o discuţie cu o persoană care, exact în aceste momente, foloseşte excesiv telefonul mobil?

Karina Nagy, consilier de etichetă, răspunde:

Trebuie să înţelegem în primul rând psihologia persoanei, adică să înţelegem motivaţiile pentru care persoana foloseşte atât de mult telefonul mobil. Pentru că dacă este CEO-ul unei companii, este normal să fie racordat la evenimente. Dacă este un om de presă, iarăşi este normal să fie racordat la evenimente. Şi atunci este scuzabil comportamentul, dacă acest comportament sau această manieră de a ne trata are într-adevăr argumente reale, verificabile. Adevărate.

În schimb, dacă este doar o persoană care foloseşte telefonul cu emfază, tocmai pentru a ne sublinia cât de ocupată şi cât de adulată pe reţelele de socializare este - e de preferat să o întrebăm, iarăşi, cordial, pe o tonalitate foarte plăcută, dacă există o altă zi în care putem să avem această discuţie, pentru că vedem că este preocupată de toate mesajele pe care le primeşte pe telefon şi ne-am dori puţin să relaţionăm la nivel uman. Nu electronic.

În niciun caz nu luăm şi noi telefonul mobil şi începem să ne arătăm importanţa folosindu-ne de toate aceste mesaje electronice pe care le primim, nu începem să citim o carte electronică pe telefon în timp ce persoana are de-aface cu propriile mesaje.

În concluzie, este bine să înţelegem motivaţia pentru care persoana se comportă aşa cum se comportă şi apoi să luăm măsurile.

Dacă este o persoană foarte ocupată şi chiar are nevoie să fie racordată la realitate şi mesajele pe care le primeşte au o importanţă capitală pentru profesia ei, atunci acceptăm acest aspect şi încercăm să comunicăm cu persoana, pe cât posibil printre picături.

În ziua de astăzi sunt foarte multe persoane monologice şi modalitatea de comunicare foarte des întâlnită astăzi este „tu ai un monolog şi eu am monologul meu şi la final tragem nişte concluzii în 30 de secunde dacă se poate”, pentru ca ambele pasiuni să fie enunţate şi ambele persoane să plece fericite acasă şi iată, mulţumite că au spus ceea ce au avut de spus.

În schimb, a comunica respectuos cu persoana din faţă înseamnă în primul şi în primul rând a înţelege persoana şi apoi a găsi cea mai bună modalitate, de comun acord, cea mai bună modalitate pentru persoană şi cea mai bună modalitate pentru mine, de a comunica. Şi de a împărtăşi. Asta înseamnă comunicare: a împărtăşi informaţii, pasiuni, evenimente, ştiri.