Ciolacu, mesaj de Pesah: Această sărbătoare ne aminteşte de puterea credinţei, speranţei şi a perseverenţei în timpuri de încercare

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu face declaratii
Marcel Ciolacu, premierul României. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni seară, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Pesah, în care s-a referit la „puterea credinţei, speranţei şi a perseverenţei în timpuri de încercare”.

„Cu ocazia Sărbătorii Pesah, doresc să transmit cele mai sincere urări de pace şi sănătate membrilor comunităţilor evreieşti din România şi conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, precum şi tuturor evreilor din întreaga lume. An de an, această sărbătoare ne aminteşte de puterea credinţei, speranţei şi a perseverenţei în timpuri de încercare, de o poveste milenară despre lupta unui popor pentru câştigarea unuia dintre cele mai importante drepturi de care ne bucurăm astăzi: libertatea”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, luni seară, cu prilejul Sărbătorii Pesah.

Ciolacu afirmă că „drumul eliberării din robie a evreilor ne inspiră, îndeosebi în vremuri tulburi, să nu renunţăm la căutarea dreptăţii şi la speranţa într-un viitor mai bun şi să nu uităm de forţa pe care unitatea ne-o oferă”.

„Folosesc acest prilej pentru a reafirma angajamentul meu ferm, dar şi al Guvernului României, pentru protejarea şi promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi pentru sporirea cunoaşterii vieţii evreieşti, a tradiţiilor şi a contribuţiei substanţiale ale comunităţilor evreieşti la cultură, ştiinţă şi artă şi, în general, la dezvoltarea societăţii româneşti”, a mai transmis premierul României, potrivit News.ro.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri