Crăciun la Palatul Sturdza de la Miclăușeni

Data publicării:
palat sturdza 20 dec

Până nu demult era supranumit „castelul blestemat” din cauza multiplelor incidente care i-au marcat istoria. Astăzi, însă, Palatul Sturdza de la Miclăușeni este cu adevărat un loc de meditație și de relaxare. Este așezat pe o fostă moșie boierească, la doar 65 de kilometri distanță de Iași. Edificiul a fost construit de Gheorghe și Maria Sturdza și este un veritabil monument de artă neo-gotică de secol XIX, înconjurat de un frumos parc englezesc.

Astfel, un sejur de sărbători la Miclăușeni oferă momente de neuitat. Frumusețea acestui loc este dată și de parcul dendrologic în care se pot vedea stejari sau plopi batrâni de două, trei sute de ani, castani și tei sau ginkgo biloba de peste un secol.

Cei care se hotarăsc, deci, să petreacă și sarbatorile aici e bine să știe că sunt puse la dispoziția turiștilor 31 de camere, un restaurant propriu și o săla de sport.

Cazare în Palatul de la Miclăușeni costă, în camera dublă, 130 de lei, și camera single, 80 de lei pentru o persoană, cu mic dejun inclus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri