Sari la conținut

Cronică de film | „Star Trek Beyond", un „Fast and Furious" în spaţiu

În „Star Trek Beyond", naveta Enterprise este despicată în două de un roi agresiv de „albine" metalice spaţiale şi se prăbuşeşte pe o planetă străină. „Albinele" sunt controlate de Krall, un dictator cu chip de şopârlă.

Idris Elba, actor: „Krall este un personaj foarte complex. Atunci când îl întâlneşti pentru prima oară, îţi spui: Oh, iată personajul nostru negativ!"

Justin Lin, regizor: „Am vrut un personaj care să poată deconstrui idealurile Federaţiei, dar să aibă o filosofie foarte autentică.”

Simon Pegg, co-scenarist: „Voiam ca Krall să aibă motive complexe pentru a fi atât de rău!”

Idris Elba, actor: „Are multe defecte, dar stârneşte empatia. Vrem să ştim ce i s-a întâmplat de are această problemă cu Federaţia.”

Paramount a învăţat din propriile greşeli: „Star Trek Into Darkness", din 2013, a cam supărat fanii pentru că s-a îndepărtat prea mult de stilul clasic al francizei, aşa că „Beyond" a fost scris în maniera veche a seriei atât de îndrăgite - de altfel, să te uiţi la această producţie e ca şi cum te-ai uita la un episod mai lung din serialul „Star Trek".

Regizorul Justin Lin, care până acum nu a regizat niciun SF, dar a făcut 4 din filmele „Fast and Furious", a adus în „Star Trek Beyond" un ritm plin de energie. Povestea este tonică, proaspătă şi secvenţele de urmăriri sunt tensionante - până la urmă, Justin Lin este expert în curse, iar „Star Trek Beyond" pare un „Fast and Furious" în spaţiu.

Foarte bine dau actorii Idris Elba și Sofia Boutella, care s-au alăturat distribuţiei formate din Zoe Saldana, Simon Pegg, Chris Pine şi Zachary Quinto. N-o să-i recunoaşteţi sub machiajul care de fiecare dată era realizat în ore întregi.

Justin Lin, regizor: „Unul dintre cele mai interesante lucruri pentru mine, la acest film, a fost faptul că am introdus un personaj nou-nouţ în echipă.”

Sofia Boutella, actriță: „Jaylah se trage dintr-o specie extraterestră foarte puternică! Din punct de vedere fizic, este extrem de puternică.”

Simon Pegg, co-scenarist: „Este foarte dură, independentă, descurcăreaţă...Tu mă ajuţi pe mine şi eu te ajut pe tine!”

Regizor de „Fast and furious" avem, coloană sonoră cu melodia „Sabotage" de la Beastie Boys avem, ce mai trebuie pentru ca „Star Trek Beyond" să scuture praful de pe franciza un pic cam obosită? Un soundtrack la care s-a alăturat şi Rihanna!

Rihanna: „Star Trek a făcut parte din viaţa mea de când eram mică. Tata mi-a făcut cunoştinţă cu serialul şi a fost nevoie de un singur episod ca să mă îndrăgostesc de această lume pe care nu o înţelegeam, dar simţeam că îmi este familiară. Întotdeauna am fost curioasă în ceea ce priveşte personajele şi povestea...”

150 de milioane de dolari. De atât a fost nevoie pentru ca „Star Trek Beyond" să revină în cinematografe. Va ajunge acest film „acolo unde nimeni n-a ajuns niciodată" în materie de încasări la Box Office? Rămâne de văzut.